Μέσα σε ατμόσφαιρα πνευματικής ανατάσεως και με τη δέουσα λαμπρότητα, τελέστηκε και εφέτος η ιερά πανήγυρις της Δεσποτικής εορτής της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεως μας.

Από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης 13 Σεπτεμβρίου πλήθος πιστών έσπευσε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Ακρωτηρίου, Μετοχίου της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, προκειμένου να προσκυνήσουν τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό, το αγιώτερο σύμβολο της Ορθοδόξου Χριστιανικής πίστεως, που αποτελεί σημείο νίκης, ελπίδος, ζωής, και αναστάσεως.

Στην Ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός συμπροσευχούμενου του οικείου Εφημερίου Ιερομονάχου π. Νικηφόρου Εικοσιδέκα, του Πρωτ. Αντωνίου Κουκουράκη, του Πρεσβ. Βασιλείου Κιάσσου και του Διακόνου π. Δημητρίου Δερμιτζάκη.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος τόνισε μεταξύ άλλων ότι ”κάθε άνθρωπος σηκώνει το δικό του Σταυρό και έχει ως πρότυπο τον Σταυρό του Χριστού”.

Ανήμερα της μεγάλης θρησκευτικής εορτής της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στον Αλικιανό Χανίων ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού και συλλειτουργούντων του Αρχιερατικόυ Επιτρόπου της 6ης Αρχιερατικής Περιφέρειας και οικείου Εφημερίου Πρωτ. Εμμανουήλ Χατζηδάκη, του Πρωτ. Εμμ. Παπαδοκωσταντακη, του Πρωτ. Αντωνίου Κουκουράκη, του Πρωτ. Ιωάννου Γομπακη, του Πρεσβ. Νικολάου Λαδόπουλου, του Πρεσβ. Εμμαν. Σκαλίδη και του Διακόνου Δημητρίου Δερμιτζάκη.

Ύψωση Τιμίου Σταυρού στη Μητρόπολη Κυδωνίας

Ύψωση Τιμίου Σταυρού στη Μητρόπολη Κυδωνίας

Ύψωση Τιμίου Σταυρού στη Μητρόπολη Κυδωνίας


Ύψωση Τιμίου Σταυρού στη Μητρόπολη Κυδωνίας

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.