Την ώρα που ο κατάλογος των υπό διερεύνηση ιατρών μακραίνει με επτά γιατρούς να βρίσκονται στο μικροσκόπιο τόσο της Αστυνομίας όσο και του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, οι αρμόδιοι τρέχουν ώστε να προχωρήσουν σε νομοθετικές ρυθμίσεις για αυστηρότερες ποινές σε γιατρούς που δεν τιμούν τον όρκο τους.

Ο 53χρονος γιατρός στη Λάρνακα ο οποίος κατηγορείται για έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμών και εν τέλει αφέθηκε ελεύθερος μέχρι νεωτέρας, με βάση την υπάρχουσα νομοθεσία μπορεί να εργάζεται κανονικά στο ιατρείο του καθώς τα χέρια των αρμοδίων είναι δεμένα. Προς αυτή την κατεύθυνση στο πλαίσιο των νομοθετικών ρυθμίσεων που προωθούνται πέραν των αυστηρότερων ποινών είναι και να μπορεί ο Ιατρικός Σύλλογος να αναστέλλει τις εργασίες ενός ιατρού μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών.

Πρέπει να υπάρξει αλλαγή στο νομοθετικό πλαίσιο. Περιμένουμε τις εισηγήσεις του ΠΙΣ, αναφέρει ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας.

Επεξεργασία νομικών ρυθμίσεων

Όταν ολοκληρωθεί η επεξεργασία αυτών των νομικών ρυθμίσεων, θα υποβληθούν στο υπουργείο Υγείας και στη συνέχεια θα περάσουν από νομικό-τεχνικό έλεγχο, ούτως ώστε να κατατεθούν στη Βουλή.

Παράλληλα η Αστυνομία συνεχίζει την διερεύνηση της υποθέσης αξιολογώντας μαρτυρίες και καταθέσεις ενώ τα αποτελέσματα των εξειδικευμένων εξετάσεων για αντισώματα σε 26 ασθενείς του 53χρονου γιατρού θα καθορίσουν και τα επόμενα βήματα των ερευνών.

Στο επίκεντρο ξανά ο Μόρφου

Ως ζημιογόνες χαρακτήρισε ο Υπουργός Υγείας τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Μόρφου ο οποίος αφότου ανάρρωσε από τον Κορωνοίο ξεκίνησε τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις με τον Μιχάλη Χατζηπαντέλα να τονίζει ότι οι νόμοι θα εφαρμοστούν και στον Μητροπολίτη Μόρφου, όπως εφαρμόζονται σε κάθε πολίτη της Δημοκρατίας.

«Για τον συγκεκριμένο Μητροπολίτη θα εφαρμοστεί ο νόμος όπως για κάθε πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας», τονίζει ο Υπουργός.

Κατά τις δηλώσεις του ο Υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και σε καταγγελίες ασθενών σε βάρος φαρμακοποιών για κακή εξυπηρέτηση τους, ενώπιον του Υπουργού έφθασαν δυο γραπτές καταγγελίες.

Για τις καταγγελίες ενημερώθηκε και η Πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακοποιών, με τις καταγγελίες να αξιολογούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.