ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ : Τα κριτήρια με τα οποία επελέγησαν οι τελικοί 112, που τέθηκαν επικεφαλής των νοσοκομείων από την αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης (ανάμεσα σε 1.660 αιτούντες), ήταν τέτοια, ώστε να έχουν τις ικανότητες να αντεπεξέλθουν στα δύσκολα.

Υπουργείο Υγείας : Θα υπογράψουν Μνημόνια Αποδοτικότητας με το κράτος

Στόχος του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια είναι η προώθηση ενός ασθενοκεντρικού μοντέλου νοσοκομείου, με τη Διοίκηση συνεχώς παρούσα, εκεί που δίνεται η μάχη της Υγείας, δηλαδή, δίπλα στους ασθενείς. Ταυτόχρονα, όμως, οι νέοι Διοικητές καλούνται να αποδείξουν ότι διαθέτουν ικανότητες… Χουντίνι στα οικονομικά, προκειμένου να καταφέρουν έχουν χρηστή οικονομική διαχείριση, με λογοδοσία και κατάρτιση ισολογισμών.

Στο πλαίσιο αυτό θα κρίνονται για τη δουλειά τους, μέσω τρίμηνης διαδικασίας αξιολόγησης και εάν δεν πετυχαίνουν τους στόχους τους θα απολύονται αυτοδικαίως χωρίς αποζημίωση και θα αντικαθίστανται. Οι στόχοι τους θα προσδιορίζονται σαφώς μέσω μνημονίου (συμβολαίου) αποδοτικότητας, το οποίο θα συνάψουν άμα τη αναλήψει των καθηκόντων τους, με τους Διοικτητές της κάθε Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), στην οποία ανήκει το Νοσοκομείο.

Οι 4 άξονες αξιολόγησης των νέων Διοικητών
Τα πεδία αξιολόγησης του έργου των νέων Διοικητών, είναι τέσσερα:

η οικονομική διαχείριση

η βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών προς τους πολίτες
η εφαρμογή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης
η εφαρμογή εργαλείων management

Διοικητές νοσοκομείων: Πριν καλά – καλά ζεστάνουν την καρέκλα τους, πάντως, οι Διοικητές θα κληθούν να καταγράψουν όλες τις ελλείψεις που υπάρχουν στο νοσοκομείο που θα διοικήσουν, κυρίως από έμψυχο δυναμικό, αλλά και από υλικοτεχνική υποδομή.

Στη συνέχεια θα πρέπει να φροντίσουν να καλύψουν ορθολογικά και αποτελεσματικά τα κενά σε προσωπικό, γιατρούς και νοσηλευτές, αξιοποιώντας κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις πρώτες προσλήψεις που αναμένεται να γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα. Στα σχέδια του Υπουργείου Υγείας, είναι μάλιστα, να υπάρξουν και αλλαγές στους Οργανισμούς των νοσοκομείων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.