Δεν θα ανοίξει η πρωτοβάθμια εκπαίδευση στη Σητεία της Κρήτης από 11 Ιανουαρίου, όπως θα γίνει στην υπόλοιπη χώρα, λόγω αυξημένου ιικού φορτίου στην περιοχή.

Η απόφαση αυτή ελήφθη καθώς πέρα από τα πολλά κρούσματα κορονοϊού που «οδήγησαν» στο σκληρό lockdown την Τοπική Κοινότητα Παλαικάστρου, ανησυχητική αύξηση παρουσιάζουν και τα κρούσματα μέσα στην πόλη της Σητείας.

Έντονος προβληματισμός υπάρχει για το άνοιγμα των σχολείων στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, τις λεγόμενες και ως «κόκκινες ζώνες».

Η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας έδωσε την έγκρισή της την Πέμπτη στο σχέδιο που αρχικά εξήγγειλε η κυβέρνηση για άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων, των παιδικών σταθμών και των ειδικών σχολείων, τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.

Ωστόσο, διατυπώθηκαν επιφυλάξεις και προτάθηκε να γίνει ο διαχωρισμός των σχολείων ανά ζώνες, αναφορικά με το επιδημιολογικό φορτίο σε κάθε περιοχή.

H απόφαση, δε, δεν ελήφθη με ομοφωνία, ενώ μερίδα των ειδικών διατύπωσε έντονους προβληματισμούς για τις λεγόμενες «κόκκινες ζώνες» και εν γένει για την επικινδυνότητα τής απόφασης για το άνοιγμα των σχολείων.

Πανελλαδικές 2021: Σήμερα, Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, εκτός απροόπτου, θα ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας η μειωμένη εξεταστέα ύλη των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ’ Λυκείου.

Τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου ανοίγουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, νηπιαγωγεία και δημοτικά, με τη σύμφωνη γνώμη της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας.

Οι μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων θα συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία μέσω τηλεκπαίδευσης από την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια προβλέπεται πως «η δια ζώσης επαναλειτουργία τους θα εξεταστεί το επόμενο διάστημα».

Εξετάζεται το σενάριο να επιστρέψουν αρχικά οι μαθητές της Γ΄Λυκείου στις τάξεις, στις 18 Ιανουαρίου.

Σε δεύτερο στάδιο, στις 25 Ιανουαρίου, ενδέχεται να ξεκινήσει η λειτουργία και των υπόλοιπων τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου. Σε κάθε περίπτωση, θα υπάρξουν αναλυτικές ανακοινώσεις εντός των επόμενων ημερών.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.