ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας βρίσκεται ήδη σε επιφυλακή, ενώ όπως αποκάλυψε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως υπάρχει σχέδιο σχετικά με την κάλυψη της ύλης για όσα σχολεία κλείνουν αλλά και για τις απουσίες των μαθητών.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Η κ. Κεραμέως τόνισε ότι «θα προχωράμε σε κλεισίματα σχολείων όσο έχουμε επιβεβαιωμένα κρούσματα και έχουμε μαθητές που επιστρέφουν από πληττόμενες περιοχές».

Αναφορικά με τις απουσίες η κ. Κεραμέως ανέφερε πως το υπουργείο Παιδείας έχει προβλέψει ότι οι απουσίες για τους μαθητές που δεν προσέρχονται λόγω κοροναϊού θα καταχωρούνται αλλά δεν θα προσμετρώνται.

Αναφορικά με την κάλυψη της ύλης για όσα σχολεία που έχουν κλείσει ή πρόκειται να κλείσουν έως 14 ημέρες, η κ. Κεραμέως είπε ότι γι΄ αυτά τα σχολεία ήδη έχει εκπονηθεί σχέδιο.

«Εάν πάμε σε πιο γενικευμένη αναστολή λειτουργίας και εκεί το υπουργείο Παιδείας έχει πλήρη σχέδιο» πρόσθεσε.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Οι αποφάσεις

Θ’ αργήσουν να επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα για παράταση των προληπτικών μέτρων τουλάχιστον μέχρι τις 20 Μαρτίου.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν αναστολή της λειτουργίας όλων των δημοσίων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, που αφορούν στους τρεις πληττόμενους νομούς, Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου, όλων των βαθμίδων για τις επόμενες δύο εβδομάδες, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση.

Στο πλαίσιο αυτό, εκτός από τα σχολεία κλειστά θα παραμείνουν επίσης, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Δημοτικό Βρεφοκομείο, οι Παιδικοί Σταθμοί και τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ, τα φροντιστήρια, καθώς και οι αθλητικές ακαδημίες.

Έτσι μικροί και μεγάλοι μαθητές θα μείνουν στα σπίτια τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται όχι μόνο για τις χαμένες διδακτικές ώρες, αλλά και για τους εργαζόμενους γονείς.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4 (5 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

2 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
Χαράλαμπος Κιντώνης

Το τρίτο λύκειο Αγίου Δημητρίου που πάει ο γιος μου δεν είναι στη λίστα με τα κλειστά σχολεία. Ο γιος μου όμως ανήκει στις ευπαθείς ομάδες επειδή έχει κάνει κάνει εγχείρηση ανοικτής καρδιάς, για συγγενή καρδιοπάθεια. Πηγαίνει όμως στο σχολείο επειδή αν δεν πάει του είπαν ότι θα μείνει από απουσίες. Τι πρέπει να κάνω; Ευχαριστώ.

2

Τελικά ισχύει ή όχι;