Ο Κ. Γαβρόγλου καλεί «το Υπουργείο Παιδείας, οι Σύλλογοι Γονέων και οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών να μην επιτρέψουν να περάσει την πόρτα της αυλής κανένας χωρίς μάσκα.

Τονίζει δε πως «σιγά σιγά διαμορφώνεται μία άκρως επικίνδυνη συμμαχία: όσοι αμφισβητούν την ύπαρξη του κορονοϊού ή των μέτρων που πρέπει να ληφθούν, συναντιώνται με τους αντιεμβολιαστές και όλοι μαζί έχουν την υποστήριξη ολοένα και μεγαλύτερου αριθμού ιερέων. Χαϊδεύουν δε τα αυτιά των παραπάνω κάποιοι απελπισμένοι πολιτικοί και γιατροί της δεκάρας».

Προβλέπει, επίσης, πως «στις 7 Σεπτεμβρίου, αν ανοίξουν τα σχολεία, θα υπάρχει η εξής εικόνα: θα είναι χωρίς μάσκα κάποιοι γονείς και χωρίς μάσκα οι ιερείς που θα κάνουν τον αγιασμό. Με πολλούς γονείς να μην έχουν στείλει τα παιδιά τους την πρώτη μέρα του σχολείου».

Ο Κ. Γαβρόγλου καλεί «το Υπουργείο Παιδείας, οι Σύλλογοι Γονέων και οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών να μην επιτρέψουν να περάσει την πόρτα της αυλής κανένας χωρίς μάσκα.

«Κανένας», τονίζει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Στις 7 Σεπτεμβρίου, αν ανοίξουν τα σχολεία, θα υπάρχει η εξής εικόνα: θα είναι χωρίς μάσκα κάποιοι γονείς και χωρίς μάσκα οι ιερείς που θα κάνουν τον αγιασμό»
«Να μην τους θεωρήσουμε γραφικούς» προτρέπει ο τέως υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, σχετικά με τους αρνητές του κορονοϊού.

Βίαιη ήταν η αλλαγή της καθημερινότητας χιλιάδων φοιτητών που σπουδάζουν στα ελληνικά πανεπιστήμια, καθώς από τον Μάρτιο του 2020 και μέχρι την ολοκλήρωση της εξεταστικής Σεπτεμβρίου παραμένουν εκτός αμφιθεάτρων, με τις διαλέξεις να πραγματοποιούνται μέσω τηλεκπαίδευσης, ενώ το διάστημα Μαΐου-Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν με αυξημένα μέτρα προστασίας οι κλινικές και τα εργαστήρια.

Σταδιακή θα είναι και η προσαρμογή στη νέα κανονικότητα, όπως δηλώνει ο υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης.

«Θα ακολουθήσουμε ένα υβριδικό σύστημα για το άνοιγμα των πανεπιστημίων όπου η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα συνδυαστεί με τη διά ζώσης», τονίζει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής και εξηγεί:

«Κάτι που πρέπει να λάβουμε υπ όψιν μας είναι ότι οι φοιτητές έμειναν μακριά από τον φυσικό τους χώρο το πανεπιστήμιο για ένα εξάμηνο.

Αν συνεχίζαμε με αποκλειστικά την υιοθέτηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης
θα μετράγαμε στο τέλος του έτους έναν χρόνο κατά τον οποίο δεν θα βρίσκονταν εντός ενός αμφιθεάτρου» και προσθέτει:

«Σε αυτό θα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν και τους νέους φοιτητές που θα μπουν τώρα στο πανεπιστήμιο. Οι πρωτοετείς θα πρέπει να έχουν μία πρώτη επαφή με το πανεπιστήμιο».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.