Η Τουρκία έχει άκρως αρνητικές επιδόσεις στο κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα, επισημαίνει η Αθήνα.

Σε διαστρέβλωση της αλήθειας για να εξυπηρετήσει άλλες σκοπιμότητες προχωρά η Τουρκία ώστε να εξυπηρετήσει άλλες σκοπιμότητες, τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή αναφορές του τουρκικού ΥΠΕΞ για τη μειονότητα στη Δυτική Θράκη.

Η Αθήνα υπενθυμίζει ότι η Τουρκία έχει άκρως αρνητικές επιδόσεις στο κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα και προσθέτει ότι δεν έχει λογοδοτήσει για το «πώς οδήγησε την Ελληνική Μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο στα πρόθυρα της εξαφάνισης».

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει: «Για άλλη μια φορά η Τουρκία διαστρεβλώνει την πραγματικότητα προκειμένου να εξυπηρετήσει άλλες σκοπιμότητες και σίγουρα όχι την προαγωγή των δικαιωμάτων και της ευημερίας της Μουσουλμανικής Μειονότητας στη Θράκη.

» Η Τουρκία, μια χώρα με άκρως αρνητικές επιδόσεις στον τομέα του σεβασμού του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως όλοι γνωρίζουν, αντί να αντλεί μαθήματα από την Ελλάδα, εξακολουθεί να μην λογοδοτεί ενώπιον της Διεθνούς Κοινότητας για το πώς οδήγησε την Ελληνική Μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο στα πρόθυρα της εξαφάνισης».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.