Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου κατέθεσαν σήμερα δύο μάρτυρες υπεράσπισης στην υπόθεση του Μητροπολίτη τέως Κιτίου, ο οποίος σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του Μιχάλη Πική, δεν είναι σε θέση να παρακολουθήσει την δικαστική διαδικασία σε κατηγορία βιασμού, λόγω «έκπτωσης των νοητικών του λειτουργιών».

Το αδίκημα φέρεται να διαπράχθηκε μεταξύ 1 – 30 Απριλίου 2011 στο χώρο εργασίας του ηλικίας 83 ετών ανώτερου κληρικού, στη Λάρνακα.

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη δικάσιμο δηλαδή στις 19 Μαΐου, το Κακουργιοδικείο διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας, από πραγματογνώμονα που ορίστηκε από τις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, όπως ορίζει το άρθρο 70 της Ποινικής Δικονομίας.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι κατά τη σημερινή πολύωρη διαδικασία κατέθεσαν ενώπιον του Κακουργιοδικείου δύο εμπειρογνώμονες οι οποίοι ήρθαν από την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα ένας νευρο-ακτινολόγος και ένας δικανικός ψυχίατρος.

Αρχικά κατέθεσε ενώπιον του Δικαστηρίου ο νευρο-ακτινολόγος, καθηγητής νευρο-ακτινολογίας, ο οποίος ανέλυσε δύο Μαγνητικές Τομογραφίες (MRI) του Μητροπολίτη τέως Κιτίου, μία προ ενός έτους και μια πρόσφατη και αναφέρθηκε στα ευρήματα του.

Ο νευρο-ακτινολόγος αντεξετάστηκε και από τον εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής.

Στη συνέχεια κατέθεσε για αρκετές ώρες ο δικανικός ψυχίατρος και καθηγητής της δικανικής ψυχιατρικής, ο οποίος αναφέρθηκε σε όλα τα ψυχομετρικά τεστ στα οποία υπέβαλε τον Μητροπολίτη τέως Κιτίου και εξήγησε στο Κακουργιοδικείο με λεπτομέρεια όλα τα ψυχομετρικά τεστ.

Ουσιαστικά ο δικανικός ψυχίατρος ανέφερε ενώπιον του Κακουργιοδικείου ότι ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου πάσχει από «μετωπο-κροταφική άνοια-ατροφία του εγκεφάλου που αποτελεί νευρο-εκφυλιστική νόσο του εγκεφάλου, η οποία είναι εξελισσόμενη».

Λόγω ακριβώς της πολύωρης κατάθεσης του δικανικού ψυχιάτρου, ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής ζήτησε από το Δικαστήριο χρόνο για να ετοιμάσει την αντεξέταση του και το Κακουργιοδικείο όρισε ως επόμενη δικάσιμο την Τετάρτη 30 Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι η σημερινή διαδικασία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών στην παρουσία του Μητροπολίτη τέως Κιτίου, ο οποίος ήταν εμφανώς καταβεβλημένος.

Μετά την αντεξέταση του δικανικού ψυχιάτρου, η Κατηγορούσα Αρχή θα καλέσει τους δικούς της μάρτυρες κατηγορίας.

Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα της υπεράσπισης για ανικανότητα του πελάτη της να παρακολουθήσει τη δικαστική διαδικασία, στις 26 Απριλίου, τέθηκε προτού ο ανώτερος κληρικός, κληθεί να απαντήσει στην κατηγορία του βιασμού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.