Η μια μετά την άλλη τα τελευταία 24ωρα οι χώρες, προχωρούν, όπως επισημαίνει το Reuters, σε σοβαρές πλέον προετοιμασίες δημιουργώντας αποθέματα σε ιατρικό εξοπλισμό αφού οι απαιτήσεις στην περίπτωσης της επιδημίας κορονοϊού είναι τεράστιες και η πανδημία δεν φαίνεται να μπορεί να αποφευχθεί.

O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε πως ο κορονοϊός «λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις»μετά την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος του ιού στην Νιγηρία και την υποσαχάρια Αφρική, επαναλαμβάνοντας ότι ο ιός μπορεί να πλήξει τις περισσότερες «αν όχι, όλες τις χώρες».

Στο μεταξύ για τους τρομαγμένους επενδυτές η πανδημία μοιάζει να είναι ήδη μια πραγματικότητα αφού είναι εμφανή τα σημάδια τρόμου μπροστά στην ύφεση που βλέπουν να πλησιάζει.

«Ο κορωναϊός μοιάζει να έχει πάρει πλέον τα χαρακτηριστικά πανδημίας. Οι αγορές μπορούν να αντιμετωπίσουν έναν μεγάλο κίνδυνο εάν υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ αλλά αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να πει πόσο καιρό ακόμη θα διαρκέσει αυτό και πόσο σοβαρές θα είναι οι εξελίξεις», σχολιάζει ο δήλωσε ο Norihiro Fujito, επικεφαλής στρατηγικής επενδύσεων της Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities.

Κάθε ελπίδα ο κορονοϊός να περιοριστεί κατά κύριο λόγο στην Κίνα, εξανεμίστηκε τις τελευταίες ημέρες μετά και την έξαρση στην Ιταλία που ήταν όμως μόνο η αρχή μιας σειράς ανακοινώσεων για την εμφάνιση πρώτων πρώτων κρουσμάτων σε αρκετές χώρες στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα και για πρώτη φορά σε χώρα της Υποσαχάριας Αφρικής, τη Νιγηρία.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.