Όλα τα ονόματα για τη Μητρόπολη Σύμης, αποκλειστικές πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Σχετικά νωρίς ξεκίνησαν οι ζυμώσεις και οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις περί του ζητήματος διαδοχής στη χηρεύσασα Μητρόπολη Σύμης έπειτα από την εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτη Σύμης Χρυσοστόμου.

Όπως όλα δείχνουν ορόσημο για τις εξελίξεις αποτελεί η μεθεπόμενη Τετάρτη οπότε και θα συνεδριάσει επί του θέματος η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Πληροφοριακά, είναι η τελευταία Ιερά Σύνοδος διατηρώντας την παρούσα σύνθεση.

Πληροφορίες κάνουν λόγο πως επιθυμία της Μητρόπολης Κώου και ιδιαιτέρως του Σεβασμιωτάτου Ναθαναήλ είναι η τοποθέτηση στη Σύμη του Πρωτοσυγκέλου της Μητρόπολης Κώου, Χρυσοστόμου Πίτση.

Ο Μητροπολίτης Ρόδου Κύριλλος φέρεται να υποστηρίζει τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Πατρό, ηγούμενο της Ιερά Μονής Παναγίας Φανερωμένης, όπως επίσης υποστήριξη έχει και ο Αρχιμανδρίτης Μελίτων Μπελλος από την Ενορία της Παναγίας Κρεμαστης Ρόδου.

Ο Μητροπολίτης Μιλήτου ακούγεται πως προτείνει τον πρώην Πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης Λαγκαδά, Γερμανό Γαλάνη.

Από Μητρόπολη Καρπάθου γίνεται έντονα λόγος για τον θεολόγο Αρχιμανδρίτη Καλλίνικο Μαυρολέων.

Ως σενάριο το οποίο όμως δεν άπτεται ρεαλιστικής βάσεως υφίσταται η τοποθέτηση του Νέας Ζηλανδίας Αμφιλόχιου, που όμως όπως είναι γνωστό αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ένα πρόσωπο το οποίο ακούγεται πολύ είναι εκέινο του Αρχιμανδρίτη Νεκταρίου Πόκια, ο οποίος χαίρει εκτιμήσεως αρκετών παραγόντων της Σύμης.

Το ζητούμενο, ανεξαρτήτως προσώπου που θα επιλεχθεί, είναι να μπορέσει ο επόμενος Μητροπολίτης να αφουγκραστεί τις ανάγκες του ποιμνίου της Σύμης και να είναι διατεθειμένος να παράξει ουσιαστικό έργο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.