Για την πρόθεση της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου να δημιουργήσει ένα περιβαλλοντικό κέντρο εκπαίδευσης στην Αγία Παρασκευή Τεμπών, ενημέρωσε τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος στην πρόσφατη συνάντησή τους, ζητώντας από τον Τρικαλινό πολιτικό να συμβάλει στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Όπως είναι γνωστό, η Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου έχει αναθέσει σε μελετητικό γραφείο την εκπόνηση μελέτης προκειμένου, στον περιβάλλοντα χώρο της Αγίας Παρασκευής Τεμπών, να λειτουργήσει ένα σύγχρονο και πρότυπο περιβαλλοντικό κέντρο εκπαίδευσης.
Το φυσικό κάλλος της περιοχής προσφέρεται για μία τέτοια επένδυση, ενώ ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος έχει ζητήσει τη στήριξη και συμπόρευση στο σχέδιό του της Περιφέρειας, του Δήμου Τεμπών αλλά και άλλων εμπλεκόμενων Υπουργείων, όπως του Τουρισμού.
Ο κ. Σκρέκας δεσμεύτηκε να εξαντλήσει κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που διαθέτει το Υπουργείο για την επίτευξη αυτού του πολύ φιλόδοξου σχεδίου και πως θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειές του Ποιμενάρχη μας. Ακόμη ο Σεβασμιότατος κ. Ιερώνυμος μετέφερε στον Υπουργό το διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας για την υπογείωση του δικτύου υψηλής τάσης των γραμμών της ΔΕΗ που βρίσκεται στο Λιβαδάκι.
Ένα θέμα που απασχολεί διαρκώς τις επαφές των τοπικών παραγόντων με τις εκάστοτε ηγεσίες του Υπουργείου Ενέργειας και της ΔΕΗ. Φαίνεται ότι η παρουσία του Κώστα Σκρέκα στο αρμόδιο Υπουργείο δημιουργεί υψηλές προσδοκίες, ανάλογες με αυτές των …γραμμών τάσης, ενώ στη Μητρόπολη εκτιμούν ότι «έχουν ωριμάσει πλέον οι συνθήκες».
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», από το Υπουργείο μελετάται η ένταξη του έργου σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, ενώ αναζητούνται οι λιγότερο γραφειοκρατικές διαδικασίες για την προώθησή του.
Σε περίπτωση που υπογειωθεί ο Υποσταθμός της ΔΕΗ στο Λιβαδάκι, τότε θα απελευθερωθεί ένας σημαντικός χώρος στην ευρύτερη περιοχή, ο οποίος μπορεί να αξιοποιηθεί από πολλούς και σίγουρα από τη Μητρόπολη Λαρίσης.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.