Την μεγάλη ευλογία να προσκυνήσουν το πιστό αντίγραφο του Σταυρού του Μεγάλου Κωνσταντίνου είχαν οι πιστοί στην πόλη του Πειραιά το Σάββατο 20 Μαΐου 2023, παραμονή της εορτής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Πειραιάς – Φωτορεπορτάζ: Ιωάννα Βουτσή / οpe.gr

Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στο πλαίσιο των εορτασμών «Κωνσταντίνεια 2023» για την εορτή των Αγίων Ισαποστόλων του φερώνυμου πανηγυρίζοντα Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Πειραιά οι οποίοι ξεκίνησαν από τις 6 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν την επόμενη Κυριακή 28 του μηνός.

Στο πλαίσιο αυτό φιλοξενείται επίσης στο Ναό η Τιμία Κάρα της Αγίας Μαρίνης από την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ηλίων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος η οποία θα παραμείνει έως τις 26 Μαΐου προς ευλογία και αγιασμό των πιστών.

Το Σταυρό του Μεγάλου Κωνσταντίνου με τεμάχιο του Τίμιου Ξύλου από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους κόμισε ο Καθηγούμενος Γέροντας Εφραίμ.

Πιστοί από τον Πειραιά, την Αθήνα, αλλά και ολόκληρη την Αττική έφτασαν στο πρώτο λιμάνι της χώρας για να προσκυνήσουν και πάρουν ευλογία.

Έξω από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά τελέστηκε δέηση παρουσία πολιτικών, πολιτιστικών συλλόγων, κληρικών και του πιστού λαού.

Στην προσφώνηση του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ ευχαρίστησε τον Γέροντα Εφραίμ για την τιμή να προσκομίσει αντίγραφο του Σταυρού του Μεγάλου Κωνσταντίνου ενώ έκανε ειδική αναφορά και στην συνεχή και μεγάλη ευεργεσία του Γέροντα Εφραίμ στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς.

Στην αντιφώνηση του ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ αναφέρθηκε στην ανάγκη των πιστών για πνευματική υποστήριξη τονίζοντας ότι η Εκκλησία είναι η παρηγοριά του λαού.

Μετά την υποδοχή ακολούθησε πομπή προς τον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς και στη συνέχεια τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ και του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ.

Έψαλλε η χορωδία «Αντιφωνικό Μέλος» υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού κ. Στέφανου Τσάρα.

Μετά την ακολουθία του Εσπερινού ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων στην ομιλία του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους δεσμούς των δύο Μητροπόλεων που σήμερα συνεορτάζουν ενώ παράλληλα μίλησε και για την εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.