Με ευλάβεια και κατάνυξη υποδέχτηκε το απόγευμα της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου ιερός κλήρος και πιστοί, τη νέα Βυζαντινή Εικόνα εκ παλαιού πρωτοτύπου, του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και Ευαγγελιστού, στον Ιερό Ενοριακό Ναό του Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών – Αθηνών.

Ρεπορτάζ της δημοσιογράφου της Pemptousia TV Ιωάννας Βουτσή
Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Εόρτια 2022” ( 4 – 22 Δεκεμβρίου ), του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών – Αθηνών που είναι αφιερωμένα «Στα Μυστικά Της Πνευματικής Ζωής».

Την Εικόνα υποδέχτηκαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος, ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου, προϊστάμενος του Ιερού Ναού, κληρικοί, μαθητές και ο ευσεβής λαός.

Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας οποία εν πομπή μεταφέρθηκε και τοποθετήθηκε σε προσκυνητάριο του ναού προς μόνιμη εγκατάσταση ενώ πριν την είσοδο της εικόνα στον ναό ιερείς και πιστοί έψαλαν το Απολυτίκιο του Αγίου Ιωάννου και παιάνισαν τον Εθνικό Ύμνο.

Στην προσφώνησή του ο π. Θεμιστοκλής ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Ρωγών κ. Φιλόθεο για την παρουσία του, ενώ με τη σειρά του ο Θεοφιλέστατος εξέφρασε τη βαθιά συγκίνηση για τη συμμετοχή του την ημέρα αυτή στην ενορία του Αγίου Ελευθερίου, μίλησε και για την μορφή του Άγιου Ιωάννη του Θεολόγου και μετέφερε τις ευχαριστίες του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Αμέσως μετά τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.

Στο τέλος, ο Αρχιμανδρίτης π. Αχιλλείος Τσούτσουρας, Ιεροκήρυκος Ι.Μ. Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης, μίλησε με θέμα: «Ιωάννης ο Θεολόγος, ο μαθητής της Αγάπης».

Ο Πανοσιολογιώτατος ανέφερε ότι “ο Άγιος Ιωάννης έδωσε τη μαρτυρία της αγάπης για τον Χριστό”, ενώ μίλησε μεταξύ άλλων και για τα ρήματα και τη διδασκαλία του αλλά και για τον υψηλό τίτλο που έλαβε από την εκκλησία “Θεολόγος”.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.