Ενόψη της εορτής του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, η φερώνυμη Ενορία της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, που πανηγυρίζει τον Διδάσκαλο και Ισαπόστολο Φώτιο, υποδέχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 4 Φεβρουαρίου 2023, με αίσθημα ευλάβειας και τιμής πιστό αντίγραφο της Ιεράς και θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας Γοργοϋπηκόου εκ της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου Αγίου Όρους.

Το Ιερό Εικόνισμα φιλοτεχνήθηκε από τους Πατέρες της Αθωνίτικης Μονής προκειμένου να παραμείνει μόνιμα στον Ιερό Ναό για να ευλογεί και να αγιάζει τους ευσεβείς ενορίτες και προσκυνητές.

Οι Πατέρες του Ναού εκ μέρους του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου εξέφρασαν θερμές ευχαριστίες προς την Ιερά Μονή Δοχειαρίου, τον Ηγούμενο Παν. Αρχιμ. Γέροντα Αμφιλόχιο και την Αδελφότητα, για τη μεγάλη ευλογία που επεφύλαξαν καθώς και τους δωρητές τόσο της Ιεράς Εικόνος, όσο και του περίτεχνου Προσκυνηταρίου που τοποθετήθηκε το Εικόνισμα.

Η μαζική συρροή του κόσμου επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά την εξέχουσα θέση που κατέχει η Κυρία Θεοτόκος στη ζωή των Χριστιανών, την πρεσβεία της οποίας ζητούν, καταθέτοντας τις προσευχές και τις ικεσίες τους.

Τελέστηκαν Ιερές Ακολουθίες και κατόπιν πραγματοποιήθηκε εκδήλωση – αφιέρωμα με αφορμή την εορτή της Υπαπαντής, τιμής στο πρόσωπο της Μητέρας με ομιλήτρια την δεσποινίδα Αικατερίνη Ματένογλου εκ της Αδελφότητας Οσίας Ξένης της Περαίας αλλά και υπεύθυνη των Κύκλων μελέτης Αγίας Γραφής της Ενορίας με θέμα “Η Αποστολή της Χριστιανής Μητέρας στον σύγχρονο κόσμο” και εν συνεχεία οι μαθητές του 8ου Νηπιαγωγείου Ευόσμου παρουσίασαν ποιήματα και τραγούδια για τη Μητέρα.

Στο τέλος ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού ετίμησε προσφέροντας μια Ιερή Εικόνα της Παναγίας την κα Ματένογλου και την παιδαγωγό κα Νατάσα Σεριάδου ως γνήσια ορθόδοξη μητέρα και πρότυπο παιδαγωγού, ευχαριστώντας τους μαθητές για την συμμετοχή τους και τους γονείς που παρέστησαν στην όμορφη γιορτή. Ανακοίνωσε το πρόγραμμα των ημερών των Ιερών Ακολουθιών και της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, ευχόμενος σε όλους πλούσια τη χάρη της Παναγίας και του Μεγάλου Φωτίου.

Ο εορτασμός της μνήμης της Παναγίας Γοργοϋπηκόου θα πραγματοποιείται στην αρχική θέση της εορτής, δηλαδή την 28η Οκτωβρίου, και κάθε Τρίτη το απόγευμα θα τελείται Ιερά Παράκληση.

Τους ύμνους απέδωσαν θαυμάσια χορός Ιεροψαλτών υπό τον Πρωτοψάλτη του Ναού κ. Γεώργιο Ανδρικόπουλο και τον Λαμπαδάριο κ. Μιχαήλ Αναστασίου.

Στο τέλος προσφέρθηκε κέρασμα σε όλους τους πιστούς στον προαύλειο χώρο του Ναού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.