Με τις δέουσες τιμές η Ιερά Μητρόπολη Κιτίου υποδέχθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου την Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου, το μοναδικό Θεομητορικό κειμήλιο που διασώζεται από την επίγεια ζωή της Παναγίας.

Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης
Την Τιμία Ζώνη κόμισε ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, και υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Κιτίου κ. Νεκτάριος. Εκατοντάδες πιστοί, κάθε ηλικίας, συγκεντρώθηκαν προκειμένου να υποδεχθούν την Αγία Ζώνη και να σπεύσουν να την προσκυνήσουν, λαμβάνοντας την ευλογία της Παναγίας.

Το Θεομητορικό Κειμήλιο θα τεθεί σε προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αγίας Θέκλας Συνοικισμού Αγίων Αναργύρων Β’ Λάρνακας έως και τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 το πρωί.

Κάθε δύο ώρες θα τελείται παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο. Ο Ναός θα παραμεινει ανοικτός καθημερινά απο το πρωί έως το βράδυ.

Τριάντα τέσσερα (34) χρόνια από την τελευταία φορά που η Αγία Ζώνη βρέθηκε στην Κύπρο, το Θεομητορικό κειμήλιο τίθεται για προσκύνηση και προς ευλογία των πιστών από τις 5 Φεβρουαρίου έως την 7 Μαρτίου 2024 στις Ιερές Μητροπόλεις Κωνσταντίας, Λεμεσού, Πάφου, Τριμυθούντος, Ταμασού, Κιτίου, καθώς και σε άλλες περιοχές της Κύπρου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.