Παρουσία πλήθος πιστών πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 19 Μαΐου 2024 η υποδοχή τεμαχίου Τιμίου Σταυρού και Ιερών Λειψάνων των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης από την Ιερά Μονή Αιμυαλών της Ι.Μ. Γόρτυνος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Γλυφάδα.

Τα ιερά σεβάσματα κόμισε ο Ηγούμενος της Μονής Αρχιμ. Δαμασκηνός Παγανός και τα υποδέχθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Αντώνιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Χριστόδουλο Σαμαρά, τους συνεφημερίους του π. Μιχαήλ Μπιλάλη και π. Αθανάσιο Μπαλή και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Να αναφερθεί πως στην υποδοχή συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες του 13ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας, ο Σύλλογος Βορειοηπωρωτών Γλυφάδας, η φιλαρμονική μπάντα του Δήμου Γλυφάδας και πλήθος πιστών.

Στην συνέχεια τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός και παράκληση στους Αγίους Ισαποστόλους Κωνσταντίνου και Ελένης χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Αντωνίου, πλαισιούμενου από τον Ηγούμενο της Ι.Μ. Αιμυαλών και κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ευλογία του Τιμίου Ξύλου και των Ιερών Λειψάνων που σήμερα υποδέχθηκε ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός στα πλαίσια της Ιεράς Πανηγύρεως για τους προστάτες και εφόρους της Ενορίας αλλά και της Ιεράς Μητροπόλεως.

«Δοξάζω τον Θεό που ευδόκησε να έρθει τεμάχιο του Τιμίου Σταυρού. Είναι πολύ μεγάλη ευλογία να έχουμε ένα κομμάτι, όσο και μικρό κι αν είναι, από τον Τίμιο Σταυρό. Από τον Σταυρό πάνω στον οποίο σταυρώθηκε ο Κύριός μας, έπαθε, μαρτύρησε και του έδωσε την Χάρη, την δύναμή Του και τον αγιασμό Του. Γι’ αυτό βλέπουμε ότι και με τον τύπο του Τιμίου Σταυρού και μόνον έρχεται η Χάρις του Θεού μέσα στην Εκκλησία και δια αυτού τελούνται όλα τα Ιερά Μυστήρια και όλες οι αγιαστικές πράξεις» – ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αντώνιος.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα Ιερά Λείψανα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης τονίζοντας πως: «είναι μεγάλη ευλογία που έχουμε τεμάχια των Ιερών Λειψάνων των Προστατών όχι μόνο του Ιερού Ναού αλλα ολοκλήρου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Τα Ιερά Λείψανα των Αγίων έχουν την Χάρη Του Θεού επειδή αγιάστηκαν από το Άγιο Πνεύμα, το Άγιο Πνεύμα ενοικεί σε αυτά και μετά θάνατον βλέπουμε ότι τελούν θαυματουργίες».

Κλείνοντας ο Σεβ. Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Αντώνιος εκφράζοντας την χαρά του για την έλευση των ιερών σεβασμάτων ευχαρίστησε εγκάρδια τον Σεβ. Μητροπολίτη Γόρτυνος κ. Νικηφόρο για την άδεια, όπως και τον Καθηγούμενο της Μονής Αιμυαλών Αρχιμ. Δαμασκηνό και την συνοδεία του για την μεγάλη ευλογία να κομίσει τα ιερά κειμήλια για την Πανήγυρη του Ιερού Ναού προς αγιασμό των πιστών.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους όσους κοπίασαν για να πραγματοποιηθεί η σημερινή υποδοχή, αλλά και όσους συμμετείχαν σε αυτή.

Τους ύμνους απέδωσαν άρτια ο Πρωτοψάλτης κ. Ορέστης Τσάγκλας και ο Λαμπαδάριος κ. Νικόλαος Ζαφείρης.

Να αναφερθεί ότι τα ιερά σεβάσματα θα παραμείνουν στον Ιερό Ναό μέχρι την Πέμπτη 23 Μαΐου, και καθημερινά θα τελούνται ιερές ακολουθίες σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ιεράς Πανηγύρεως του Μητροπολιτικού Ναού.

Τέλος να σημειωθεί ότι αύριο, Δευτέρα 20 Μαΐου το απόγευμα θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός και θα ακολουθήσει η λιτάνευση Ιερών Λειψάνων και της Εικόνας των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.