ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ Live: Εσπερινός 15 Φεβρουαρίου 2024 Ζωντανά - Άγιος Νικόλαος Πύλης Τρικάλων. Εκκλησία Live - Ιερά Ακολουθία Ζωντανά. Παράκληση του Αγίου Χαραλάμπους - Ευλογία και Προσευχή στον Άγιο Χαράλαμπο. Ο Άγιος Χαράλαμπος ο Ιερομάρτυρας και Θαυματουργός.

Θα τεθεί προς προσκύνηση από τους πιστούς τεμάχιο του θαυματουργού Ιερού Λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους του Ιερομάρτυρα.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ: Ακολουθία Ιεράς Παράκλησης Εσπερινού – Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024 – Ώρα 18.00 – Εκκλησία Αγίου Νικολάου Τρικάλων – Παράκληση Αγίου Χαραλάμπου του Ιερομάρτυρα. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας Παράκλησης 15 Φεβρουαρίου 2024 με τον Παρακλητικό Κανόνα του Αγίου Χαραλάμπους του Ιερομάρτυρος και Θαυματουργού live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου της ενορίας Πύλης Τρικάλων.

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ: Ακολουθία Ιεράς Παράκλησης Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπου του Θαυματουργού – Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024 18.00.

Άγιος Χαράλαμπος

Ο Άγιος Χαράλαμπος ήταν ιερεύς στη Μαγνησία της Μικράς Ασίας και έζησε επί αυτοκρατορίας του Σεπτιμίου Σεβήρου. Όταν το έτος 198 μ.Χ. ο Σέβηρος εξαπέλυσε απηνή διωγμό κατά των Χριστιανών, ο έπαρχος της Μαγνησίας Λουκιανός, συνέλαβε τον Άγιο και του ζήτησε να αρνηθεί την πίστη του.

Όμως ο Άγιος όχι μόνο δεν το έκανε αυτό, αλλά αντίθετα ομολόγησε στον έπαρχο την προσήλωσή του στον Χριστό και δήλωσε με παρρησία ότι σε οποιοδήποτε βασανιστήριο και να υποβληθεί δεν πρόκειται να αρνηθεί την πίστη της Εκκλησίας. Τότε η σκοτισμένη και σαρκική ψυχή του Λουκιανού επέτεινε την οργή της και διέταξε να αρχίσουν τα φρικώδη βασανιστήρια στο γέροντα ιερέα.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για τον βίο και την γιορτή του Αγίου Χαραλάμπους του Θαυματουργού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.