Με ύμνους δοξολογίας, ευχαριστίας και ικεσίας, το χριστεπώνυμο πλήρωμα τής αρχιεπισκοπικής περιφέρειας υποδέχθηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παναγίας Τράχωνα στο Στρόβολο, το απόγευμα της Τετάρτης 20ής Νοεμβρίου 2019, τα χαριτόβρυτα τίμια λείψανα του αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά του θαυματουργού από την Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Άνδρου.

Κατά τη μεγάλη αυτή και ευφρόσυνη Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου εις τα «Άγια των Αγίων», τα οποία αποτελούν το προοίμιο της ενανθρωπήσεως του Υιού και Λόγου του Θεού Πατρός, τελέστηκε, ευθύς αμέσως μετά την υποδοχή των αγίων λειψάνων, πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Νιτρίας κ. Νικοδήμου και συγχοροστατούντος του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής του Αποστόλου Βαρνάβα Αρχιμ. κ. Ιωάννη.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Ιωάννης ο οποίος αναφέρθηκε στα υψηλά νοήματα και τις προτυπώσεις της μεγάλης αυτής Θεομητορικής εορτής.

Ερμηνεύοντας τους ύμνους τής μεγάλης σημερινής εορτής, επισήμανε πως η Παναγία είναι καρπός τής προσευχής των γονέων της και η αμοιβή για την εμπιστοσύνη τους στον Θεό. Το μοναδικό παιδί, η Θεοτόκος, την οποία εισάγουν στο Ναό μεταβάλλεται σε καθαρότατο Ναό και γίνεται η ευδοκία του Θεού και σωτηρία του ανθρώπου.

«Τιμούμε την είσοδο της Υπεραγίας Θεοτόκου στα Άγια των Αγίων.

Εκπλήρωσε το κήρυγμα των Προφητών, ως δευτέρα Εύα, με την υπακοή της, την ταπείνωση της και με την απαράμιλλη αρετή Της εισέρχεται ως έμψυχος κιβωτός στο ναό του ουρανού και ανοίγει τις κλειστές πύλες του Παραδείσου.

Τέλος, προσφέρει ως δώρο στους ανθρώπους τη γέννηση του δεύτερου προσώπου της Αγίας Τριάδος, το οποίο έμελλε να θυσιαστεί υπέρ όλου του κόσμου και να δεχθεί τον ονειδισμό των ανθρώπων, σε αντίθεση με τους ύμνους δοξολογίας που δέχθηκε η Θεοτόκος κατά την είσοδό Της στα Άγια των Αγίων».

Κατά τη διάρκεια τού εσπερινού τελέστηκε επίσης περιφορά των τιμίων λειψάνων του αγίου Μηνά και της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας του Τράχωνα, κάτω από την οποία, ως είθισται στην κυπριακή παράδοση, διέρχονται όλοι οι πιστοί προς αγιασμό και ευλογία.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.