ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ

Απότμημα ιερού λειψάνου του Αγίου νεομάρτυρα Πλάτωνα της Μπάνια Λούκα δώρισε η Σερβική Εκκλησία στη Θεολογική Σχολή της Μόσχας προκειμένου αυτό να φυλάσσεται στο ναό της Σχολής και να τίθεται προς προσκύνηση του πιστού λαού.
Το Ιερό Λείψανο μετέφερε από τη Σερβία, κατόπιν ευλογίας του Πατριάρχη κ.κ. Πορφυρίου, ο Επίσκοπος Μάρτσα κ. Σάββας. Κατά την υποδοχή τον Θεοφιλέστατο συνόδευσε ο Επίσκοπος Μόραβιτς κ. Αντώνιος, εκπρόσωπος της Σερβικής Εκκλησίας στη Μόσχα.

Ακολούθησε την Κυριακή, 5 Νοεμβρίου, τέλεσε ιερού συλλείτουργου με τη συμμετοχή των Επισκόπων της Σερβικής Εκκλησίας με τους οποίους συλλειτούργησε ο Επίσκοπος Σιργίεφ και Δημητρόφ κ. Κύριλλος.

«Με την πάροδο των αιώνων, αρκετές εκατοντάδες Σέρβοι αποφοίτησαν από αυτό το ιερό σχολείο εντός των τειχών της μονής του Αγίου Σεργίου. Αλλά η μοίρα προόρισε τον Πλάτωνα να γίνει μάρτυρας και ομολογητής της Ορθόδοξης πίστης κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν ο Κροάτης Ουστάσι τον βασάνισε μέχρι θανάτου», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη Σερβίας στη Μόσχα κ. Αντώνιος.

Ο Επίσκοπος Μάρτσας κ. Σάββας εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει στην κοινή προσευχή και να δοξάσει τον Ιερομάρτυρα Πλάτωνα, ομολογητή και μάρτυρα της Εκκλησίας του Χριστού, σε αυτόν το ναό.

Για τη ζωή και το μαρτύριο του Αγίου Ιερομάρτυρα Πλάτωνα μίλησε ο Επίσκοπος κ. Κύριλλος ο οποίος ευχαρίστησε τη Σερβική Εκκλησία για το πολύτιμο δώρο που προσέφερε στη Σχολή.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.