Με βαθιά συγκίνηση και χαρά ο ιερός Κλήρος και ο ευσεβής λαός της Νέας Ιωνίας υποδέχθηκαν χθες, στον Ενοριακό Ιερό Ναό των Αγίων Ιωάννου Δαμασκηνού, Βαρβάρας και Σοφίας Δ. Ε. Νέας Ιωνίας, το Ιερό Λείψανο του Αγίου Θεοχάρη, που μετέφεραν οι πρόσφυγες από την Καππαδοκία κατά την Μικρασιατική Καταστροφή το 1922 και έκτοτε φυλάσσεται στον Ιερό Ναό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως.

Το Ιερό Λείψανο μετέφεραν ο Πρωτοπρεσβύτερος Ελευθέριος Κουτσαφτάκης προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και ο Πρωτοπρεσβύτερος Στέφανος Βασιλείου εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Παρέστησαν, τιμητικώς, εκπρόσωποι πέντε σωματείων Καππαδοκών Νομού Μαγνησίας, Ανατολικής Ρωμυλίας, Μικρασιατών Νέας Ιωνίας, Θρακών Νομού Μαγνησίας, Ομίλου Ερευνών Πηλίου και της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας ιδιαίτερα τον αγαπητό Βασίλη Ηλιόπουλο.

Εν συνεχεία με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε χθες παραμονή της Εορτής του Αγίου Ιωάννου Δαμασκηνού του Οσίου και θεοφόρου, της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος και του Αγίου Σεραφείμ του Ιερομάρτυρος ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριου παρουσία Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού και της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Βουλευτών, και Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, Προέδρου Τοπ. Κοιν. Καστρίου και πλήθους κόσμου οι οποίοι συνέρρεαν από το πρωί για να προσκυνήσουν την χάρη Τους, ν΄ανάψουν ένα αγνό αγιοκέρι.

Προηγήθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Υποδοχή του Σεπτού Λειψάνου του Αγίου Θεοχάρη του Νεαπολίτου.

Ο ιερατικός προϊστάμενος του Ναού π. Βαρνάβας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο εκ μέρους των Ιερέων και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου για την Αρχιερατική του παρουσία και τους ιερείς για την ευλογία που έφεραν προσκομίζοντας το Λείψανο του Αγίου Θεοχάρη του Νεαπολίτου.

Τέλος δόθηκε σε όλους κέρασμα.

Ο πατέρας Βαρνάβας μετέφερε τις θερμές ευχαριστίες του Σεβασμιωτάτου κ. Ιγνατίου προς τον Ποιμενάρχη της Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβα, για την αποδοχή του αιτήματος περί της ελεύσεως του Ιερού Λειψάνου και αναφέρθηκε στους δεσμούς της τοπικής Εκκλησίας της Δημητριάδος με τις Αλησμόνητες Πατρίδες, καθότι ένα πολύ μεγάλο μέρος του ποιμνίου της έλκει την καταγωγή του από τα ματωμένα χώματα της Ιωνικής γης.

Από την μεριά του, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ελευθέριος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο για την πρόσκληση και την θερμή υποδοχή, κομίζοντας, παραλλήλως και τις θερμές ευχές του Σεβ.κ. Βαρνάβα.

Σήμερα ανήμερα της εορτής τελέσθηκε ο όρθρος και η πανηγυρική θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του Πρωτ. Στεφάνου Βασιλείου εκπροσώπου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, του Πρωτ. Ελευθερίου Κουτσαφτάκη προϊσταμένου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και των εφημερίων του Ιερού Ναού.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ο π. Βαρνάβας ευχαρίστησε θερμά όλους όσους τίμησαν τους Αγίους της Νέας Ιωνίας.

Το Ιερό Λείψανο του Αγίου Θεοχάρη του Νεαπολίτου από τη Καππαδοκία θα παραμείνει προς προσκύνηση στον Ιερό μας Ναό έως την Παρασκευή 9/12.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.