Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παντειχίου έγινε η υποδοχή του ιερού Ευαγγελίου από το Παντείχι της Κωνσταντινούπολης, το οποίο φυλάσσεται στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βύρωνα.

Το ιερό κειμήλιο, που μετέφερε ο Εφημέριος του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βύρωνα π. Βασίλειος Παπακώστας, υποδέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος. Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των θυμάτων της Μικρασιατικής καταστροφής, με την συμμετοχή των αρχών του τόπου και των κατοίκων του Παντειχίου, οι οποίοι έχουν καταγωγή από το Παντείχι της Κωνσταντινούπολης.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ για την άδεια της μεταφοράς του ιερού Ευαγγελίου και αναφέρθηκε στους Παντειχιανούς πρόσφυγες, που ξεριζώθηκαν από τις εστίες τους, οι οποίοι μπορεί να έχασαν τα σπίτια τους αλλά δεν έχασαν την ελπίδα τους, ελπίδα και αισιοδοξία που μαζί με τον μακραίωνο πολιτισμό τους μετέφεραν στην Ελλάδα, όπου εγκαταστάθηκαν. Γι΄αυτό ανέφερε ότι τους αξίζουν ο σεβασμός και οι ευχαριστίες όλων μας.

Μετά τη Θεία Λειτουργία κλήρος και λαός με το ιερό Ευαγγέλιο και την Εικόνα του Αγίου Γεωργίου που έφεραν οι πρόσφυγες, που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή, από το Παντείχι της Κωνσταντινούπολης και φυλάσσεται στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, μετέβησαν στο Μνημείο που είναι αφιερωμένο στη μνήμη των πεσόντων κατά την Μικρασιατική καταστροφή, όπου εψάλη επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, παραμονή της εορτής της μετάστασης του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος τέλεσε τον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Κλειδί, με την συμμετοχή ιερέων της περιοχής και των κατοίκων του χωριού. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα προς τους πιστούς αναφέρθηκε στη ζωή του Αγίου Ιωάννου και τόνισε ότι ο Άγιος Ιωάννης αποτελεί παράδειγμα για την ζωή όλων μας. Στο τέλος του Εσπερινού έγινε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Ιωάννου γύρω από τον Ιερό Ναό.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.