Ι.Μ. ΤΡΙΚΚΗΣ – Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2023 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος υποδέχθηκε στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Σωτήρος Μεγάρχης Τρικάλων τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Λουκά του Ιατρού και του νέου Αγιοκαταταχθέντος Οσίου Αθανασίου Χαμακιώτη τα οποία κόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος.

Ακολούθησε Ιερά Παράκληση προς τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου και συγχοροστατούντος του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου. Στο τέλος ο κ. Νεκτάριος ανέγνωσε ευχή υπέρ υγείας των ασθενών αδελφών ενώπιων των Ιερών Λειψάνων των Αγίων.

Μετά το πέρας πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη των Μηνιαίων Συνάξεων με τίτλο “Ανθολόγιο Πίστης με πρώτο ομιλητή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος κ Νεκτάριο ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: “Η ζωή και το έργο του Αγίου Λουκά του Ιατρού”. Στη συνέχεια το λόγο είχε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Βασιλάκος ο οποίος ανέπτυξε το θέμα του με τίτλο: “Δύο σύγχρονες Αγίες μορφές της Εκκλησίας -Άγιος Αθανάσιος Χαμακιώτης και Οσία Γαβριηλία”.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.