Αναφέρει η Μητρόπολη:

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ
ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΛΑΝΤΡΕΝΙΟΥ

ΙΕΡΟΝ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΝ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΗΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

6.00 μμ. Υποδοχή της Τιμίας Δεξιάς Χειρός του εν Αιγίνης Πατρός ημών Νεκταρίου Αρχιεπισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού .
Η υποδοχή θα γίνει στα προπύλαια του Ιερού Παρεκκλησίου.
6.30 μμ. Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και θείου Κηρύγματος.

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

7.00 πμ. Όρθρος και Αρχιερατική λειτουργία .
Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας θα τελεστεί Ιερά παράκληση προς τιμήν του Εν Αγίοις Πατρός Ημών Νεκταρίου Αρχιεπισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού .
Κατόπιν αναχώρηση του ιερού Λειψάνου.

Το πέρασμα του Αγίου από τη Χίο

Ήταν 20 ετών όταν έφτασε στη Χίο. Έχοντας πλέον γραμματική και θεολογική γνώση έλαβε τη θέση του δασκάλου. Στη Χίο έμεινε για άλλα 10 χρόνια, μέχρι το 1877. Εκεί αρχικά θα γνωρίσει τον μεγάλο ευεργέτη του Ιωάννη Χωρέμη, ένα εύπορο τοπικό άρχοντα, ο οποίος εξαιτίας ενός περιστατικού που είχε συμβεί κατά την μεταφορά του Αγίου από την Σηλυβρία προς την Κωνσταντινούπολη (ένας ανιψιός του Χωρέμη τον βοήθησε να επιβιβαστεί στο πλοίο γιατί δεν είχε χρήματα), τον έθεσε υπό την προστασία του.

Ο Άγιος Νεκτάριος όμως είχε αποφασίσει πλέον να εξέλθει της κοσμικής ζωής. Το 1876 έγινε μοναχός με το όνομα Λάζαρος ενώ ένα χρόνο αργότερα χειροτονήθηκε διάκονος με το όνομα που έγινε γνωστός, Νεκτάριος. Ο Άγιος Νεκτάριος είχε κλίση προς το μοναχισμό, που επιθυμούσε πάνω από όλα και όχι τόσο στον κοσμικό βίο έστω και ως κληρικός. Οι πιέσεις όμως που του ασκήθηκαν λόγω των χαρισμάτων του λόγου και της μορφώσεώς του, τελικά τον έστρεψαν προς τον κοσμικό κλήρο, αν και ποτέ δε λησμόνησε μέχρι τέλους της ζωής του τον μοναχισμό.

Υποδοχή Δεξιάς Χείρας Αγίου Νεκταρίου στην Αργολίδα Υποδοχή Δεξιάς Χείρας Αγίου Νεκταρίου στην Αργολίδα Υποδοχή Δεξιάς Χείρας Αγίου Νεκταρίου στην Αργολίδα Υποδοχή Δεξιάς Χείρας Αγίου Νεκταρίου στην Αργολίδα Υποδοχή Δεξιάς Χείρας Αγίου Νεκταρίου στην Αργολίδα

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.