Με αισθήματα πνευματικής χαράς ο Στρατηγός του Δ΄ Σώματος Στρατού, οι Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί και οι Υπαξιωματικοί υποδέχθηκαν αντίγραφο της πανσεβασμίου, θαυματουργού και ιστορικής Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Πυροβοληθείσας από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

ΞΑΝΘΗ – ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ραφαήλ Γεωργιάδης

Το αντίγραφο μετέφεραν οι Βατοπαιδινοί Πατέρες όπου πραγματοποιήθηκε η υποδοχή στην Πύλη του Δ΄ Σώματος Στρατού από τον Πρωτοσύγκελλο , και εκπρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης όπου λόγω Ιεραρχίας βρίσκεται στην Αθήνα, αρχιμανδρίτη Σωφρόνιο Γκουτζίνη , τον Στρατηγό Διοικητή του Δ΄Σώματος , από ιερείς τις Ι. Μητροπόλεως και από τους Στρατιωτικούς Ιερείς .

Στη συνέχεια με τους ρυθμούς της φιλαρμονικής μπάντας του Στρατού μετέβησαν στο Παρεκκλήσιο του Στρατοπέδου όπου τελέστηκε μικρή δέηση.

Μετά το πέρας της δέησης ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος π. Σωφρόνιος καλώς όρισε και ευχαρίστησε τους Βατοπαιδινούς Πατέρες για την μεταφορά της Ιεράς Εικόνας στην πόλη της Ξάνθης.

Ο Εκπρόσωπος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Ιερομόναχος Μάξιμος Βατοπαιδινός ευχαρίστησε αρχικά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης στη συνέχεια τον Στρατηγό και όλους τους Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και τα στελέχοι του Στρατοπέδου για την υποδοχή.
Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην ιστορία της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Πυροβοληθείσας όπου βρίσκεται στην εξωτερική πύλη της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου.

Ο Στρατηγός Διοικητής Χουδελούδης Άγγελος από τη μεριά του ευχαρίστησε τους προκατόχους του Στρατηγούς Αγγέλου Ιλαρίδη και Κωστίδη Γεώργιο , όπου με πρωτοβουλία τους και με τη συμμετοχή του Στρατιωτικού Ιερέως Πρωτοπρεσβυτέρου Νικολάου Κατσαρέλη παρακάλεσαν τον Καθηγούμενο της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου για την αγιογράφηση της Ιεράς Εικόνας και την αποστολή τους στο Στρατόπεδο.
“Μόλις τελειώσαμε μια δύσκολη σειρά από ασκήσεων η οποία ήρθε εις πέρας χωρίς κανένα πρόβλημα, παρά το έμπειρο δυναμικό μας , μας έδειξε πως ήταν εκεί και μας προστάτευε” σημείωσε ο Στρατηγός.

Στην υποδοχή παρευρέθηκε ο Δήμαρχος της Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης καθώς και εκπρόσωποι από όλα τα Σώματα ασφαλείας.

OPE.GR

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.