Να εισηγηθεί στην Ιερά Σύνοδο τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των ιερέων και των εργαζομένων στους ναούς πρότεινε στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, όπως ο ίδιος ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ “Από τις Έξι”, σε συνομιλία την οποία είχαν χθες.

«Θα έπρεπε όλοι όσοι μισθοδοτούνται από το κράτος ή από ΝΠΔΔ υποχρεωτικά να εμβολιαστούν», είπε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Δωδώνης.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε και στον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, ο οποίος νοσεί με κορωνοϊό και δεν είχε κάνει το εμβόλιο, λέγοντας πως ήταν λανθασμένη η απόφασή του να μην εμβολιαστεί, σημειώνοντας πως ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν διέθεταν τον κοινό νου. “Είναι δυνατόν να βλέπεις ανθρώπους να πεθαίνουν γύρω σου και εσύ να μη δίνεις το παράδειγμα της σωτηρίας;” διερωτήθηκε.

Αναφορικά με τα μέτρα στους ναούς, επεσήμανε ότι η Εκκλησία είναι υπέρ των μέτρων αλλά δεν μπορούν να τα εφαρμόσουν καθώς δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό για να κάνει τους ελέγχους, ούτε η Πολιτεία μπορεί να βάλει χωροφύλακα ή προσωπικό για να ελέγχει τους πιστούς που εισέρχονται στους ναούς.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.