Σε σημαντικές ανακοινώσεις προχώρησε, ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, μετά τη σύσκεψη της επιδημιολογικής ομάδας στο Προεδρικό Μέγαρο υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας, ανέφερε πως «μετά τα πρόσφατα αυξημένα περιστατικά της νόσου COVID-19 που εντοπίστηκαν στη χώρα μας, ένοιωσα την ανάγκη να απευθυνθώ εκ νέου σε εσάς, για να μοιραστώ μαζί σας της ανησυχίες της επιστημονικής κοινότητας, της Κυβέρνησης και τις δικές μου. Από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, πριν καν ο ιός κτυπήσει την πόρτα της Κύπρου, επιλέξαμε τη δύσκολη οδό, και μαζί με εσάς τα καταφέραμε να είμαστε εκ των λίγων χωρών παγκόσμια που αντιμετωπίσαμε την πανδημία με παραδειγματικό τρόπο».

Οι έξι βασικοί πυλώνες αντιμετώπισης της πανδημίας:

1) την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού,

2) τον μαζικό εργαστηριακό έλεγχο ομάδων του γενικού πληθυσμού μέσα από προγράμματα που υλοποιήσαμε και ακόμα υλοποιούμε,

3) την ιχνηλάτηση και τη διερεύνηση των επαφών των κρουσμάτων για άμεση και έγκαιρη παρέμβαση στο σπάσιμο της αλυσίδας,

4) τους αυστηρούς ελέγχους στις πύλες εισόδου,

5) την έκδοση πέραν των 90 υγειονομικών πρωτοκόλλων σύμφωνα με τις υποδείξεις του ECDC και ΠΟΥ, και

6) τη στενή επιτήρηση της εφαρμογής των κανονισμών υγιεινής.

Μέτρα για γενικό πληθυσμό

Για όλους τους πιο πάνω λόγους και στο πλαίσιο των ενεργειών μας για περιορισμό της διασποράς του ιού, αποφασίστηκαν στη σύσκεψη που είχαμε νωρίτερα με την επιδημιολογική ομάδα υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τα ακόλουθα συμπληρωματικά μέτρα που ισχύουν σε παγκύπρια βάση και ενεργοποιούνται από σήμερα τα μεσάνυχτα:

* Καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μάσκας από τον γενικό πληθυσμό σε κλειστούς πολυσύχναστους χώρους (π.χ. εμπορικά κέντρα, τράπεζες, υπεραγορές, νοσηλευτήρια, εκκλησίες, κοκ) με ποινή €300.

Επιπρόσθετα μέτρα για Λεμεσό

Επιπρόσθετα των πιο πάνω, συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά στην Λεμεσό και μετά από τις τελευταίες εξελίξεις, στην προσπάθεια περιορισμού των εστιών και διάσπασης των αλυσίδων μετάδοσης που εντοπίστηκαν, αποφασίστηκαν και τίθενται σε ισχύ από σήμερα τα μεσάνυχτα και τα ακόλουθα μέτρα:

*Στις εκκλησίες καθορίζεται η παρουσία ατόμων στη βάση των τετραγωνικών μέτρων ανάλογα με το πρωτόκολλο, η οποία ανεξαρτήτως αυτού δεν θα υπερβαίνει τα 75 άτομα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.