Διαχειρίσιμη είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε στις 14:45 παρά την κοινότητα της Τάλας, η οποία κατάκαψε άγρια βλάστηση, αλλά και οχήματα και κατοικίες, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Ανδρέα Κεττή. Ο κ. Κεττής ανέφερε πως η πυρκαγιά κατέκαψε συνολική έκταση περίπου 2 τετραγωνικών χιλιομέτρων από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και μεγάλο αριθμό δέντρων.

Επιπρόσθετα, είπε, αριθμός κατοικιών στην περιοχή Καμάρες του χωριού Τάλα υπέστησαν ζημιές ενώ σε δύο τουλάχιστον κατοικίες η πυρκαγιά εισχώρησε στο εσωτερικό τους. Ο κ. Κεττής ανέφερε επίσης πως επηρεάστηκαν πυλώνες της ηλεκτρικής. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης, είπε, συνεχίζουν με τελικές κατασβέσεις και πλήρη οριοθέτηση της πυρκαγιάς, ενώ, όπως είπε, θα εργάζονται καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 15:00 το απόγευμα και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο Ίκαρος 2, με επτά εναέρια μέσα, εκ των οποίων δύο ελικόπτερα που εκμισθώνει η Δημοκρατία και τρία αεροσκάφη του Τμήματος Δασών, ενώ αυτά ενισχύθηκαν με ακόμα 2 ελικόπτερα από τις Βρετανικές Βάσεις, αυξάνοντας τον αριθμό των εναέριων μέσω σε εννέα. Όπως ανέφερε ο κ. Κεττής, για την κατάσβεσή της συνέδραμαν και οκτώ οχήματα της πυροσβεστικής από τους πυροσβεστικούς σταθμούς Πάφου, Λεμεσού , Λάρνακας και της ΕΜΑΚ.

Εργαζόμενοι και κάτοικοι στην περιοχή περιγράφουν την έναρξη της πυρκαγιάς που ξεκίνησε από αργάκι που καλύπτονταν από πυκνή βλάστηση και δέντρα ανάμεσα στις περιοχές “Ζελεμένος” και “Καμάρες” στις οποίες υπάρχει μεγάλος αριθμός κατοικιών και επαύλεων. Oι εργαζόμενοι ανέφεραν στα ΜΜΕ πως με το ξέσπασμα της φωτιάς ήταν άμεση η ανταπόκριση της πυροσβεστικής με εναέριες και επίγειες δυνάμεις.

Εξάλλου η Ρεβέκκα Στυλιανού, πρόεδρος του φιλανθρωπικού Σωματείου “Αγκαλιάζω με Αγάπη” και κάτοικος της περιοχής ανέφερε πως εδώ και επτά χρόνια έχει θέσει ενώπιον των αρμόδιων φορέων το θέμα της επικινδυνότητα της περιοχής.

Το έργο της κατάσβεσης κατέστη δύσκολο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή κατά την χρόνο πρόκλησής της. Τα αίτια της εκδήλωσης της φωτιάς αναμένεται να εξεταστούν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.