Την Κυριακή του Θωμά, 9 Μαΐου 2021, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Απολλωνιάδος κ. Ιωακείμ, Βοηθός Επίσκοπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου κ. Αθηναγόρου, τέλεσε την Θεία Λειτουργία στην Ενορία του Αγίου Αμάντου στο Kortrijk υπαίθρια, τηρουμένων όλων των περιορισμών και των μέτρων προστασίας για την αποφυγή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού που ισχύουν στο Βέλγιο και σύμφωνα με το νέο πρωτόκολλο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, στο οποίο υπάγονται οι θρησκείες στο Βέλγιο, βάση του οποίου υπάρχει η δυνατότητα τέλεσης της Θείας Λειτουργίας υπαίθρια, στον αύλειο χώρο του ναού.

Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην διατράνωση της πίστης του αποστόλου Θωμά μέσα από την σωτήριο ομολογία του «ο Κύριός μου και ο Θεός μου» και την χαρά η οποία πηγάζει από την Ανάσταση του Χριστού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε τον Ιερατικώς Προϊστάμενο της Ενορίας Πρεσβύτερο Philippe Mevis για το έργο το οποίο επιτελεί με την βοήθεια των συνεργατών του και μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου στους ενορίτες, καθώς και τον πασχάλιο χαιρετισμό «Χριστός ανέστη».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.