Οι περισσότεροι Ουκρανοί είναι θετικά διακείμενοι όσον αφορά την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Ουκρανία, σύμφωνα με πρόσφατη κοινωνιολογική έρευνα. Ειδικότερα, το 57% των Ουκρανών δηλώνουν θετικά διακείμενοι στην επίσκεψη Βαρθολομαίου. Την ίδια ώρα το 32,5% των ερωτηθέντων αναφέρουν αδιάφοροι όσον αφορά την επίσκεψη ενώ μόλις 6% δηλώνουν αρνητικοί.

Αυτά τα στοιχεία βασίζονται στην έρευνα που πραγματοποίησε το Διεθνές Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας του Κιέβου. Τα συγκεκριμένα στοιχεία καταρρίπτουν πλήρως τα επιχειρήματα των αρχιερέων της εν Ουκρανία Ρωσικής Εκκλησίας, σχετικά με την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ουκρανία.

Ενδιαφέρον αποτελεί το στοιχείο ότι υπέρ της επίσκεψης Βαρθολομαίου εμφανίζεται ακόμα και μεγάλο ποσοστό (σχεδόν οι μισοί) από τους υποστηρικτές της ίδιας της Ρωσικής Εκκλησίας στην Ουκρανία. Αναλυτικότερα, ανάμεσα σε αυτούς που στηρίζουν την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας το 72% δηλώνουν ξεκάθαρα υπέρ της επίσκεψης. Ανάμεσα στους καθολικούς, το 63%. Ανάμεσα στους υποστηρικτές του εν Ουκρανία Πατριαρχείου Μόσχας θετικοί όσον αφορά την επίσκεψη δηλώνουν το 49% ενώ αντίθετοι μόλις 15%.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.