Συνήλθε σήμερα, 3 Φεβρουαρίου 2021, η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αμερικής μετά από πρόσκληση του Σεβ. κ. Ελπιδοφόρου σε τακτική τηλεδιάσκεψη, για να θεωρήσει τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τη ζωή της Εκκλησίας.

Μετά την ανταλλαγή ευχών για το Νέο Έτος, υπεγραμμίσθη η σημασία της συνεδρίας αυτής ως 100ής από της ενάρξεως του επαρχιακού συνοδικού θεσμού στην Ι. Αρχιεπισκοπή Αμερικής και εξεφράσθη η ευγνωμοσύνη του Αρχιεπισκόπου και όλων ιεραρχών προς την Μητέρα Εκκλησία, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, για τη μεγάλη αυτή εμπιστοσύνη που επέδειξε και την ευλογία που προσέφερε στα εν Αμερική τέκνα της.
Μεταξύ άλλων:
α) ανεγνώσθη ευχαριστήριο γράμμα του Σεβ. Μητροπολίτη Βηρυττού κ. Ηλία, εκφράζοντος την ευγνωμοσύνη του για την οικονομική βοήθεια της Ι. Αρχιεπισκοπής προς τους πληγέντες από την πρόσφατη έκρηξη στο λιμένα της πόλεως της Βηρυττού.
β) μετά από σχετική έκκληση του Σεβ. Μητροπολίτη Κορέας κ. Αμβροσίου και προτροπή, εν συνεχεία, του Αρχιεπισκόπου, η Φιλόπτωχος Αδελφότητα των Κυριών της Ι. Αρχιεπισκοπής αποφάσισε να ενισχύσει οικονομικά τον ιεραπόστολο αυτό ιεράρχη του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο θεάρεστο έργο του.
γ) ο Αρχιεπίσκοπος, υπό την ιδιότητά του ως Πατριαρχικού Επιτρόπου, ανεκοίνωσε ότι έκανε δεκτή την υποβληθείσα οικειοθελώς παραίτηση του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Κωνσταντίνου Μώραλη από της θέσεως του Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως Νέας Ιερσέης, και ότι εν συνεχεία διόρισε ως υπεύθυνο για τις λειτουργικές και ποιμαντικές ανάγκες της επαρχίας αυτής τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Μηδείας κ. Απόστολο, μέλλοντα να εγκατασταθεί στην πόλη της Φιλαδελφείας. και
δ) κενωθείσης, ούτω, της θέσεως του Αρχιγραμματέως της Ι. Επαρχιακής Συνόδου, προτάσει του Αρχιεπισκόπου απεφασίσθη ομοφώνως ο διορισμός του δοκίμου κληρικού Πανοσιολ. Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου κ. Αθηναγόρου Ζηλιασκοπούλου.
Εκ της Αρχιγραμματείας της Ι. Επαρχιακής Συνόδου

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.