Για τις προκλήσεις του σύγχρονου ανθρώπου, τις δοκιμασίες, τη πίστη στον Θεό αλλά και την πανδημία μίλησε ο Καθολικός Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας, επισημαίνοντας ότι τελικά το φάρμακο για τις δύσκολες ώρες που βιώνει η ανθρωπότητα με την πανδημία είναι η αγάπη.

Υπάρχουν κάποιες στιγμές στην ανθρώπινη ζωή που δεν μας αρέσουν και δεν έχουμε απαντήσεις» σχολίασε ο Μακαριώτατος, τονίζοντας ότι πολλά δεινά που βιώνουμε- όσο κι αν το επιζητούμε- δεν μπορούμε να τα εξηγήσουμε.

Αναφερόμενος στην πανδημία, ο Πατριάρχης Γεωργίας, υπογράμμισε ότι συχνά αναφέρουμε ότι έχουμε το φάρμακο: «Πρόκειται για ένα υπερφυσικό γεγονός που προέρχεται από τον Θεό».

«Θέλουμε να εξηγήσουμε αυτά τα γεγονότα, αλλά δεν μπορούμε. Πρέπει όμως, να θυμόμαστε ότι πολλά γεγονότα στη γη δεν μπορούν να εξηγηθούν από το ανθρώπινο μυαλό και δεν πρέπει να προσπαθήσουμε να το εξηγήσουμε φυσικά» τόνισε και πρόσθεσε:

«Πρέπει να θυμόμαστε ένα πράγμα, ότι για να είναι ένα άτομο ευτυχισμένο, πρέπει να κάνει το καλό, πρέπει να σπείρει αγάπη. Γι ‘αυτό ο σκοπός μας, ο σκοπός της ζωής, πρέπει να είναι να δείξουμε αγάπη και να φέρουμε χαρά στον συνάνθρωπο. Ένα άτομο που κάνει καλό και σπέρνει την αγάπη είναι πιο ευτυχισμένο. Ο στόχος μας λοιπόν πρέπει να είναι ένα πράγμα: να ζούμε για τους άλλους, να ζούμε με αγάπη».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.