ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ:ΠΟΛΕΙΣ Στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE φθάνουν κατά καιρούς αναφορές διαφόρων πιστών από αρκετές Ιερές Μητροπόλεις, στις οποίες κάνουν λόγο για την απουσία επί πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα των Μητροπολιτών από τις έδρες των Μητροπόλεών τους.

Πολλές φορές μας παρακάλεσαν οι αναγνώστες μας να κάνουμε μία, έστω υπό τύπον υπενθύμισης, αναφορά στο θέμα αυτό, διότι έχει μάλλον παραγίνει το κακό.

Προσπαθώντας να ζητήσουν μία συνάντηση με τον Μητροπολίτη παίρνουν κατ´επανάληψη την απάντηση ότι απουσιάζει ή θα απουσιάσει και είναι εκτός της επαρχίας του! Και πού βρίσκεται; Αυτό είναι ένα μεγάλο ερώτημα! Όπως όμως παρατηρούμε από τις φωτογραφίες που δημοσιεύουν οι ίδιες οι Μητροπόλεις σε διάφορα ΜΜΕ, δυστυχώς βρίσκονται σε άλλες επαρχίες για γιορτές και πανηγύρεις. Τρέχουν από Μητρόπολη σε Μητρόπολη για να παρευρίσκονται, πολλές φορές σε διάφορες, ήσσονος σημασίας, εκδηλώσεις! Αυτό είναι αδιάψευστο τεκμήριο της μακρόχρονης απουσίας τους και δεν μπορεί κανένας να το αμφισβητήσει.

Αναγνώστης μας μέτρησε συγκεκριμένους Επισκόπους πότε βρίσκονται στις έδρες τους και πότε απουσιάζουν, και το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό! Σχεδόν το ένα τρίτο του χρόνου λείπουν από τα γραφεία και τις λειτουργικές υποχρεώσεις που έχουν στις έδρες των «λαχουσών», όπως λένε, Επισκοπών τους! Σας φαίνεται παράξενο; Όχι, δυστυχὠς! Αναγνώστης μας επρόκειτο να ζητήσει την γνώμη του Μητροπολίτη για σοβαρό πρόβλημά του, που είχε σχέση με διαζύγιο, και ουδέποτε τον συνάντησε, διότι τον περισσότερο χρόνο ήταν απών από την έδρα του!

Μετά τα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω τίθεται το ερώτημα: Ποιός ευθύνεται για αυτό το, άς το χαρακτηρίσουμε, “κατάντημα” και άς μας συγχωρηθεί η έκφραση. Τί λόγο έχει και τί λέει η Διαρκής Σύνοδος και η Ιεραρχία; Μήπως είναι καιρός να μπει μία τάξη και σε αυτό το φαινόμενο, που σκανδαλίζει πολλούς πιστούς, οι οποίοι βλέπουν τους ποιμενάρχες τους να μην είναι συνεπείς στα καθήκοντα και στις υποχρεώσεις τους, όπως έδωσαν την υπόσχεση και οφείλουν να την τηρούν;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.