Στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Χορτιάτη ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020.

«Το ιερό γεγονός της Υπαπαντής ανακαλεί στη μνήμη μας, είπε ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του, μια παλαιά εκκλησιαστική συνήθεια: οι γονείς να εισοδεύουν τα νεογέννητα παιδιά τους στο Ναό, για να τα προσφέρουν στο Θεό. Υπακούοντας στο Νόμο η Παναγία μας προσφέρει το Χριστό. Εκεί, στο Ναό, υποδέχεται την Υπεραγία Θεοτόκο και το Θείο Βρέφος ένας πρεσβύτης ιερέας, ο Συμεών. Ο Συμεών, ζει για να συναντηθεί με το Χριστό.

Η ζωή του υπήρξε μια «αναμονή» αυτής της συνάντησης. Παίρνει στην αγκαλιά του το Χριστό, νιώθει ότι ο σκοπός της ζωής του επιτεύχθηκε, τώρα μπορεί να φύγει: « Νυν απολύεις τον δούλον Σου, Δέσποτα κατά το ρήμα Σου εν ειρήνη». Τα λόγια του σφραγίζουν την Ακολουθία του Εσπερινού. Ο προβεβηκώς τη ηλικία Συμεών ας γίνει το πρότυπό μας: να ζούμε αναμένοντας τον Κύριο και προετοιμαζόμενοι συνεχώς για τούτη τη συνάντηση».

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος πολύ εύστοχα συνέδεσε το βιβλικό πρόσωπο της προφήτιδας Αννης με την προσφάτως κοιμηθείσα μοναχή Αννα. «Σήμερα, τελούμε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μοναχής Άννας, υπενθύμισε στο εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος. Η μοναχή Άννα ωρίμασε μέσα στην προσδοκία της συνάντησης με το Χριστό. Ανήμερα τα Χριστούγεννα πορεύτηκε να Τον συναντήσει. Έζησε την προσωπική της Υπαπαντή. Ας γίνει σήμερα η γιορτή της Υπαπαντής του Κυρίου η μέρα της προσωπικής μας συνάντησης με το Χριστό που πιστεύουμε και αγαπούμε. Ας χαιρόμαστε την πίστη μας και την Εκκλησία!».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.