ΥΠΑΠΑΝΤΗ: Εγκαινιάστηκε σήμερα επισήμως το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Σε ειδική ανοιχτή τελετή, μετά την λιτανεία της Υπαπαντής, πραγματοποιήθηκε αγιασμός από τον μητροπολίτη Μεσσηνίας, που σήμανε την επίσημη έναρξη λειτουργίας του χώρου, πού πάντως εδώ και πολύ καιρό έχει φιλοξενήσει ορισμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις συμπεριλαμβανομένων παραστάσεων για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Αναφερόμενος στο νέο Μέγαρο Χορού της μεσσηνιακής πρωτεύουσας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε: "Το Μέγαρο Χορού της Καλαμάτας και οι πολυσχιδείς του δραστηριότητες θα συμβολίζουν εφεξής, και μάλιστα με τρόπο εμβληματικό, ότι η Καλαμάτα μας ήταν και θα είναι πάντα και κατ' εξοχήν Πόλη του Πνεύματος, Πόλη του Πολιτισμού, Πόλη της Φιλίας, Πόλη της Ειρήνης".

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας τόνισε μεταξύ άλλων ότι “πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο πολιτισμού, που έγινε τα τελευταία χρόνια στην ελληνική περιφέρεια”, για το οποίο, όπως είπε, “χρειάστηκαν περίπου 20 χρόνια και προσπάθειες από 5 δημάρχους και 5 κυβερνήσεις”, ενώ “στοίχισεπερίπου 15 εκατ. ευρώ”.

Σημείωσε επίσης, ότι “θα στεγαστεί εκεί η Δημοτική Σχολή Χορού, ενώ θα φιλοξενηθούν μεγάλες και ποιοτικές παραστάσεις και εκδηλώσεις όλων των μορφών της τέχνης”.

Απόψε στις 8 μ.μ. θα δώσει για πρώτη φορά συναυλία στην Καλαμάτα η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών συμβάλλει στον πανηγυρικό χαρακτήρα της βραδιάς, επιλέγοντας έργα χαρμόσυνα αλλά και συνθέσεις που συνδέονται με την Τέχνη του Χορού.

Η βραδιά ανοίγει με τον αρμόζοντα τελετουργικό στόμφο της Εισαγωγής από «Τα εγκαίνια του οίκου» του Μπετόβεν αλλά και το εορταστικό «Celebration I» του διακεκριμένου Στάθη Γυφτάκη.

Συνεχίζει με δύο αναγνωρισμένα μέλη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, τουςΝίκο Μάνδυλα (βιολί) και Μάνο Γουβέλη (βιόλα), οι οποίοι θα αναμετρηθούν με την ιδιαίτερη Συμφωνία κοντσερτάντε για βιολί, βιόλα και ορχήστρα του Μότσαρτ που τους επιτρέπει να αναδυθούν μέσα από το σώμα της Ορχήστρας ως ίσοι συνομιλητές .

Ολοκληρώνεται με τους Χορούς – αρχής γενομένης με τους 36 Ελληνικούς Χορούς του Σκαλκώτα- που ακολουθούνται από τον Μακάβριο Χορό του Σαιν- Σανς αλλά και επιλογές από τους Σλαβικούς και Ουγγρικούς Χορούς των Ντβόρζακ και Μπραμς αντίστοιχα. Διευθύνει ο έμπειρος Νίκος Χαλιάσας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.