Στο πλευρό των κατοίκων σε Αγαθονήσι, Λειψούς, Αρκιούς, Ψέριμο και σε όλα τα ακριτικά νησιά, είναι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας το οποίο γνωστοποιεί την έναρξη του προγράμματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για τους κατοίκους των μικρών νησιών, με τίτλο «Υγειονομική Μέριμνα για όλους από τις Ένοπλες Δυνάμεις».

Στο πλαίσιο του προγράμματος, με μέριμνα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, κινητό κλιμάκιο Στρατιωτικών Ιατρών (διαφόρων ειδικοτήτων) και Νοσηλευτών των Ενόπλων Δυνάμεων, θα επισκεφθούν εντός του διμήνου Απριλίου – Μαΐου 2022 το σύμπλεγμα των νησιών Αγαθονησίου, Λειψών, Αρκιών και Ψέριμου.

Αντίστοιχες αποστολές θα προγραμματιστούν κατά το δεύτερο και τρίτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους, για συμπλέγματα μικρών νησιών του Αιγαίου και του Ιονίου Πελάγους.

O Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο υλοποίησης της νέας δράσης, αναφέρει: «Είναι υποχρέωσή μας να είμαστε στο πλευρό των κατοίκων των ακριτικών μας νησιών όχι μόνο παρέχοντας ασφάλεια, αλλά συμβάλλοντας στην υγειονομική τους φροντίδα».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.