Μετά από την κατανυκτική αγρυπνία που τελέστηκε στο Φρικτό Γολγοθά, όπου όλοι οι Λαρισαίοι προσκυνητές προσήλθαν στο Ποτήριο της Ζωής και κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων, η μέρα ξεκίνησε με την επίσκεψη στην πόλη της Σαμάρειας και συγκεκριμένα στο Μοναστήρι της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος.

Εκεί τους υποδεχθηκε ο π. Ιουστίνος, τους εξήγησε θεολογικά τους λόγους του Ευαγγελίου και αφού άντλησαν ύδωρ από το φρέαρ του Ιακώβ και προσκύνησαν το σκήνωμα αλλά και το αίμα του μαρτυρίου του Αγίου Φιλουμένου, ανεχώρησαν προς την πόλη της Βηθλεέμ.

Πρώτη στάση το Μοναστήρι των Ποιμένων, εκεί όπου ο π. Ιγνάτιος τους υποδέχθηκε με πολλή χαρά και τους ευχαρίστησε για όλα όσα αρκετοί Λαρισαίοι έχουν προσφέρει για την ανοικοδόμηση και αποπεράτωση της Εκκλησίας. Ακολούθως το προσκύνημα της ημέρας ολοκληρώθηκε στο Ναό της Γεννήσεως του Κυρίου μας και στην προσκύνηση του Ιερού Σπηλαίου, όπου ο χορός των καλλικελάδων ιεροψαλτών που συνοδεύουν τους προσκυνητές έψαλλαν σχετικούς ύμνους με την Γέννηση του Χριστού μας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.