Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών η συναυλία του Βυζαντινού χορού "ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ", αφιερωμένη στην διαχρονική ιστορία της Εκκλησιαστικής μας Υμνολογίας.

Ο Χορός απέδωσε θαυμάσια επίκαιρους ύμνους των Χριστουγέννων αλλά και επιλεγμένα διαχρονικά μελωδήματα, τα οποία προλόγιζε ο Διοικητικός Υπεύθυνος της Χορωδίας κ. Γεώργιος Βέργος.

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής, Πρωτοψάλτη και Χοράρχη του Βυζαντινού Χορού κ. Χαράλαμπο Θεοτοκάτο με θέμα την διαχρονικότητα της Βυζαντινής Υμνολογίας.

Την συναυλία τίμησε με την παρουσία του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος εκπροσώπησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο. Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Θεοφιλέστατος συνεχάρη όλα τα μέλη του Βυζαντινού χορού για την θαυμάσια απόδωση των ύμνων, αλλά και όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης οι οποίοι κοπίασαν για την άρτια οργάνωσή της.

Επίσης, στην εκδήλωση παρέστησαν πολλοί Ιεροψάλτες και πλήθος φιλόμουσων Πατρινών.  

 

ekd1.JPG

ekd2.JPG

ekd3.JPG

ekd5.JPG

ekd6.JPG

ekd8.JPG

Sgourou Stauroula

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.