Την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ η υποβολή για την προαναγγελία των αναστολών συμβάσεων εργασίας του Μαρτίου καθώς θα συνεχιστεί να καταβάλλεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ μέχρι 31 Μαρτίου 2021 για εργαζόμενους σε κλειστές και πληττόμενες επιχειρήσεις.

Παράλληλα την επόμενη εβδομάδα σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Εργασίας αναμένεται να πληρωθούν την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ οι εργαζόμενοι που μπήκαν σε αναστολή τον Φεβρουάριο.

Για τον Μάρτιο ωστόσο οι διατάξεις για την αναστολή συμβάσεων εργασίας εφαρμόζονται απευθύνονται σε περισσότερους εργαζόμενους καθώς θα μπορούν να μπουν σε αναστολή και οι συμβάσεις των εργαζομένων που έχουν προσληφθεί μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου 2021.

Οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις – εργοδότες των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε αναστολή, είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού κατ’ αναλογία των ημερών διάρκειας της αναστολής των συμβάσεων εργασίας τους, με βάση υπολογισμού το ποσό των 534,00 ευρώ που αντιστοιχεί σε 31 ημέρες.

Έτσι η ημερήσια αποζημίωση του εργαζόμενου του Μαρτίου θα είναι στα 17,2 ευρώ.
Σε ότι αφορά τις αναστολές συμβάσεων εργασίας θα ισχύσει και για τον Μάρτιο η προαναγγελία δήλωσης της αναστολής. Συγκεκριμένα η προαναγγελία μπορεί να αφορά, είτε αυτοτελή χρονικά διαστήματα εντός του τρέχοντος μήνα, είτε για έως το τέλος του μήνα.

Σε κάθε περίπτωση, κάθε μεταβολή της προαναγγελθείσας αναστολής συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων προαναγγέλλεται και αυτή, με τη διαδικασία της προσωρινής ανακλήσεως.

Η προσωρινή ανάκληση επίσης προαναγγέλλεται τουλάχιστον την προηγούμενη μέρα από την έναρξη της μεταβολής.

Υπογραμμίζεται ότι σε περίπτωση που δεν τηρηθεί η ανωτέρω διαδικασία της προαναγγελίας η υπεύθυνη δήλωση είναι άκυρη και δεν παράγει τα αποτελέσματα της αναστολής σύμβασης εργασίας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.