Με την τέλεση πανηγυρικού πολυαρχιερατικού Εσπερινού ξεκίνησαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στην Κέρκυρα για το Πρωτοκύριακο, κατά τις οποίες το νησί θυμάται το θαύμα της διάσωσης του τόπου, το 1673, από την πανώλη χάρις σε επέμβαση του Αγίου Σπυρίδωνα.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρούσσε κ. Ναούμ, ο οποίος προέρχεται από την Εκκλησία της Βουλγαρίας, ενώ συγχοροστάτησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Σε προσφώνησή του προς το πολυπληθέστατο εκκλησίασμα, ο Μητροπολίτης Κερκύρας τόνισε ότι τα θαύματα στην ζωή της Εκκλησίας στηρίζονται στην πίστη. Και επειδή η πίστη παραμένει ζωντανή στο διάβα των αιώνων, τα θαύματα δεν λησμονούνται.

Ο Άγιος Σπυρίδων είναι ένας άγιος οικουμενικός, στέκεται πάντοτε δίπλα στους ανθρώπους από όπου κι αν προέρχονται. Διερμηνεύει την πίστη τους στον Χριστό, όπως έκανε «εν μέσω πατέρων πολλών» στην Α’ Οικουμενική Σύνοδο. Αυτή η πίστη παραμένει συνεχώς ακέραιη και ακαινοτόμητη και μεταλαμπαδεύεται στις καρδιές των ανθρώπων. Μ’ αυτή την πίστη των πατέρων μας μπορούμε να αντέχουμε τις δοκιμασίες και να κρίνουμε την απιστία, ιδίως των καιρών μας. Γι’ αυτό και η Κέρκυρα και η τοπική Εκκλησία πανηγύριζε και πανηγυρίζει που έχει τέτοιον προστάτη. Ευχαρίστησε τους Μητροπολίτες για την αποδοχή της πρόκλησης να συνεορτάσουν τον Άγιο, τους ιερείς και τους προσκυνητές που ήρθαν από άλλα μέρη της Ελλάδος, όπως επίσης και από την Ρωσία, την Ρουμανία, την Γεωργία και αλλού.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.