ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΝΕΑ: Με την τέλεση της Ακολουθίας του Αγιασμού άρχισε σήμερα την λειτουργία της η νεοσυσταθείσα Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αγίου Όρους με την παρουσία του Πρωτεπιστάτου Γέροντος Χριστοφόρου Ιβηρίτου, των λοιπών μελών της Ιεράς Επιστασίας, του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Λευτέρη Οικονόμου, του Πολιτικού Διοικητού του Αγίου Όρους κ. Θανάση Μαρτίνου, του Αρχηγού της ΕΛΑΣ κ. Λάζαρου Μαυρόπουλου και πολλών ανώτατων αξιωματικών της ΕΛΑΣ, καθώς και των ανδρών της νέας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης.

Η νέα Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αγίου Όρους συστήθηκε τον Μάρτιο του 2022 και υπάγεται στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

Περιλαμβάνει το Επιτελείο, το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Ασφάλειας Αγίου Όρους. Σε αυτή υπάγονται και εννέα Αστυνομικοί Σταθμοί.

Το κτήριο ανήκει στην Ιερά Κοινότητα και ανακαινίστηκε τελευταία για να στεγάσει τις νέες υπηρεσίες, παραχωρήθηκε δε από αυτή μέχρι την κατασκευή του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Αγίου Όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE προ λίγων μηνών επανδρώθηκε με μεγαλύτερο αριθμό αστυνομικών τόσο για την τήρηση της τάξης στην ευαίσθητη περιοχή του Αγίου Όρους όσο και την ασφάλεια των ιερών κειμηλίων και λοιπών πολιτιστικών θησαυρών των Μονών, των Σκητών, των πολλών Κελλιών, Καλυβών και Ησυχαστηρίων του Αγίου Όρους.

Να σημειωθεί ότι το Άγιον Όρος επισκέπτονται κάθε χρόνο περίπου 150 χιλιάδες προσκυνητές με τριήμερες διανυκτερεύσεις. Επίσης στο Άγιον Όρος εργάζονται περίπου 2000 εργαζόμενοι, γεγονός που λήφθηκε υπόψη στον σχεδιασμό της νέας αστυνομικής υπηρεσίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.