Ένας νέος κύκλος διαλέξεων «Στο δρόμο για τον Γολγοθά» ξεκίνησε με την ομιλία του π. Παύλου Μπόζοβιτς, θρησκευτικού δάσκαλου στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού στην Ποντγκόριτσα. Αυτές οι διαλέξεις που γίνονται στο πλαίσιο της θρησκευτικής αγωγής των νέων, θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή στις 7 το απόγευμα στον Καθεδρικό Ναό.

Την περασμένη εβδομάδα, στον Καθεδρικό Ναό συγκεντρώθηκαν περίπου πενήντα νέοι, κυρίως φοιτητές και μαθητές Λυκείου, καθώς και άλλοι νέοι.

Στη διάλεξη με τίτλο «Τρεις ερωτήσεις για την προσευχή και η απάντηση του Τελώνου και του Φαρισαίου», ο π. Παύλος Μπόζοβιτς μίλησε για τα διλήμματα που έχουν οι νέοι όταν ξεκινούν την πνευματική ζωή.

Ο π. Παύλος Μπόζοβιτς χρησιμοποίησε την γνωστή παραβολή για τον Τελώνη και τον Φαρισαίο για να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα της προσευχής. «Αυτή η παραβολή του Χριστού που μας έφερε ο Άγιος Απόστολος και ο Ευαγγελιστής Λουκάς δείχνει ότι ακόμη και με το πιο δυνατό όπλο, όπως με την προσευχή, μπορεί να γίνει κατάχρηση», τόνισε και πρόσθεσε ότι η προσευχή του Φαρισαίου αποδεικνύει ότι η προσευχή μπορεί να είναι εις βάρος αυτού που την εκφωνεί.

Θα διοργανωθούν διαλέξεις για νέους με θέματα που η Εκκλησία συνιστά για προσευχητικό στοχασμό κατά τις προπαρασκευαστικές εβδομάδες για την έναρξη της Σαρακοστής και κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής του Πάσχα. Από αυτή την άποψη, η επόμενη διάλεξη θα γίνει με θέμα τη μετάνοια μέσα από το πρίσμα της ιστορίας του άσωτου γιου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.