Ξεκίνησε η αναστήλωση του μεσαιωνικού ορθοδόξου Μοναστηριού Udrim στο δήμο Ζαβιντόβιτσι στη Βοσνία Ερζεγοβίνη όπως ανακοινώθηκε εχτές. Το μοναστήρι καταστράφηκε τον 14ο αιώνα ενώ ο εργολάβος που το ανέλαβε θα πρέπει να το ολοκληρώσει, σύμφωνα με τη σύμβαση, μέσα σε οκτώ μήνες.

Η χρηματοδότηση της πρώτης φάσης της σύμβασης πραγματοποιήθηκε από τις συνεισφορές πιστών και από τις δωρεές πιστών από την Αμερική και τον Καναδά. Η επίβλεψη θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με την απόφαση του Ινστιτούτου Προστασίας των Πολιτιστικών Μνημείων. Η σύμβαση υπογράφτηκε στο μοναστήρι Udrim στις 7 Σεπτεμβρίου ενώ οι διαδικασίες είχαν ξεκινήσει ήδη από πέρυσι όταν ο η διοίκηση του μοναστηριού ξεκίνησε τις διαδικασίες και τελικά πήρε την άδεια ανακαίνισης και αναστήλωσης τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι πρόκειται για ένα μοναστήρι που περιλαμβάνεται στον κατάλογο των πολιτιστικών μνημείων, το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Φυσικού Σχεδιασμού, βάσει της διαδικασίας που ακολουθήθηκε, και σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Προστασίας Πολιτιστικών Μνημείων και την Επιτροπή για τη Διατήρηση των Εθνικών Μνημείων εξέδωσε μια τελική άδεια οικοδόμησης. που ισχύει από τον Μάρτιο.

Το Μοναστήρι είναι αφιερωμένο στον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Παντελεήμονα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.