Συνέρχεται από την Τετάρτη 1 έως και την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Ξεκίνησε από σήμερα 1 Νοεμβρίου η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Στην ατζέντα υπάρχουν αρκετά θέματα καθημερινότητας, αναμένεται δε να τεθεί επί τάπητος το ζήτημα των νέων Θρησκευτικών, μετά από την ομόφωνη καταδίκη από χιλιάδες πιστών που τίμησαν τη μεγαλειώδη πορεία της 23ης Οκτωβρίου και έστειλαν σαφή και ξεκάθαρα μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής:

Συνέρχεται από την Τετάρτη 1 έως και την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 161ης Συνοδικής Περιόδου, προκειμένου να ασχοληθεί με τα θέματα της Ημερησίας Διατάξεως.

Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

Η σύνθεση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου αποτελείται από 12 εν ενεργεία Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος και προεδρεύει σε αυτήν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών. Τα έξι από τα δώδεκα μέλη της Συνόδου προέρχονται από την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ελλάδος κατά τα πρεσβεία Αρχιερωσύνης και εκ περιτροπής, τα δε υπόλοιπα έξι κατά τον ίδιο τρόπο προέρχονται από τους εν ενεργεία Μητροπολίτες των Νέων Χωρών.

Να σημειώσουμε εδώ ότι οι Μητροπόλεις Νέων Χωρών είναι αυτές οι οποίες υπάγονται μεν διοικητικά στην Εκκλησία της Ελλάδος αλλά πνευματικά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Αυτές ως επί το πλείστον είναι Μητροπόλεις της Βόρειας Ελλάδας και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Η Εκκλησία της Κρήτης είναι ημιαυτοκέφαλη και υπάγεται όπως και οι Μητροπόλεις των Δωδεκανήσων απ’ ευθείας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.