Την Κυριακή το πρωί έλαβε χώρα η έναρξη των πολυήμερων ενοριακών εορταστικών εκδηλώσεων με την επωνυμία “ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2021” που διοργανώνει για 25η χρονιά (1997-2021) ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Ομωνύμου Δήμου Αττικής, τιμώντας τον προστάτη, πολιούχο και ονοματοδότη του Ναού, της Ενορίας και του Δήμου αντιστοίχως Μεγαλομάρτυρα Άγιο Δημήτριο τον Μυροβλύτη.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου, υπέρτιμος και έξαρχος Εσπερίας Κρήτης κ. Αμφιλόχιος, πλαισιωμένος από τους Ιερείς του Ναού και τους φιλοξενούμενους, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ιάκωβο Κανάκη, Πρωτοσύγκελλο Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, συνοδευόμενο από τους κληρικούς της ιδίας Μητροπόλεως, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αυγουστίνο Καραμπά και τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρεσβύτερο π. Δήμο Αδαμόπουλο, Πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καρύταινας Αρκαδίας καθώς επίσης τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Αθανάσιο Μελισσάρη, Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και τον Ιεροδιάκονο της Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου π. Ιωάννη.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος και οι Ιερείς εισόδευσαν τα ιερά και χαριτόβρυτα Λείψανα των θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, εκ της Ιεράς Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου Αιμυαλών Δημητσάνης, του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου το οποίο προσκόμισε στον Ιερό Ναό ο Σεβασμιώτατος και του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου, που κατέχει ο Ιερός Ναός, καθώς επίσης και το λεγόμενο «Ευαγγέλιο του Κολοκοτρώνη», εκ του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καρύταινας Αρκαδίας, τη συνοδεία των ψαλλομένων απολυτικίων τους από τις πολυμελείς βυζαντινές χορωδίες των δύο αναλογίων του Ιερού Ναού και τους ήχους πανηγυρικών κωδωνοκρουσιών.

Τα ιερά λείψανα τοποθετήθηκαν στον σολέα του Ιερού Ναού, όπου και θα παραμείνουν μέχρι το πέρας των “ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ” για τον ασπασμό τους από τους πιστούς.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.