Ι.Μ. ΤΡΙΚΚΗΣ, ΓΑΡΔΙΚΙΟΥ ΚΑΙ ΠΥΛΗΣ

Ξεκίνησαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι εργασίες συντήρησης του πλούσιου τοιχογραφικού διακόσμου και του ξυλόγλυπτου τέμπλου του ιστορικού ναού του Αγίου Νικολάου Κρήνης (13ος αιώνας), που αναδεικνύεται πλήρως και γίνεται επισκέψιμος με συνθήκες ασφάλειας.
Σύμφωνα με το «Krini Live» το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 και αποτελεί μια συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Μητροπολίτη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου, του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη και της προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Τρικάλων Κρυσταλλίας Μαντζανά.

Με το εν λόγω έργο η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους προαναφερόμενους φορείς προσπαθούν να προστατέψουν και να αναδείξουν τα ζωντανά κύτταρα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της ορθόδοξης πίστης. Δημιουργούν ένα υποστηρικτικό περιβάλλον για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού, γιατί ο πολιτισμός είναι πρωτίστως αναπτυξιακό εργαλείο, με απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα στην κοινωνία και την οικονομία.

Για τον εν λόγω Ναό κατά το παρελθόν είχε υπογραφεί σχετική σύμβαση συνολικού προϋπολογισμού 100.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας, που οδηγεί στη στερέωση και αποκατάσταση της στατικότητας του θρησκευτικού μνημείου του 13ου αιώνα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.