Οι εργασίες είχαν ανασταλεί κατά την περίοδο των μέτρων που ελήφθησαν κατά του COVID-19 και συνεχίζονται τώρα με κανονικούς ρυθμούς, υπό την εποπτεία των αρμόδιων περιφερειακών και εκκλησιαστικών οργάνων.

Όπως και σε προηγούμενες αποκαταστάσεις ναών, τα απαραίτητα κεφάλαια εγκρίθηκαν και διατέθηκαν με μέριμνα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου.

Οι εργασίες είχαν ανασταλεί κατά την περίοδο των μέτρων που ελήφθησαν κατά του COVID-19 και συνεχίζονται τώρα με κανονικούς ρυθμούς, υπό την εποπτεία των αρμόδιων περιφερειακών και εκκλησιαστικών οργάνων. Στη παρούσα φάση πραγματοποιούνται επισκευές στην οροφή του ναού καθώς και συντήρηση ορισμένων σημείων που έχουν υποστεί φθορές.

Τα νησιά Ζβέρνετς είναι δύο νησιά με συνολική έκταση 25 στρεμμάτων, το μεγάλο Ζβέρνετς (21 στρέμματα) και το μικρό (3,2 στρέμματα). Βρίσκονται στη λιμνοθάλασσα Νάρτα της νότιας Αλβανίας. Το δασώδες νησί καλύπτεται από δάση πεύκης και συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα με γέφυρα μήκους 207 μ.. Έχει μήκος 430 μ. και πλάτος 300 μ.. Το Ζβέρνετς είναι επίσης σημαντικός τουριστικός προορισμός, καθώς διαθέτει βυζαντινή μονή του 13ου αιώνα.

Οι εργασίες για την επόμενη φάση αποκατάστασης του ιστορικού ναού της Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου (που χρονολογείται τον 13ο αιώνα) στο νησί Ζβέρνετς της Αλβανίας ξεκίνησαν, ενώ το σχέδιο εκπονήθηκε από το Ινστιτούτο Πολιτιστικών Μνημείων της χώρας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.