Με την Χάρη του Θεού, ξεκίνησαν οι 14 Ιερατικές Συνάξεις για τις ισάριθμες Αρχιερατικές Περιφέρειες της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Όπως ήδη είχε εξαγγείλει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών, κατά το 1ο Ιερατικό Συνέδριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μητρόπολή μας στις 16 Δεκεμβρίου του 2019, πριν το Άγιο Πάσχα, θα πραγματοποιηθούν Ιερατικές Συνάξεις στις κατά τόπους έδρες των 14 Αρχιερατικές Περιφέρειες της Μητροπόλεως μας, προκειμένου ο Σεβασμιώτατος και οι Ιερείς να συζητήσουν και να αποφασίσουν για τρέχοντα θέματα ου αφορούν τις Ενορίες, αλλά και για άλλα θέματα επικαιρότητος.

Η 1η Ιερατική Σύναξη της Αρχιερατικής Περιφέρειας Λαμίας, πραγματοποιήθηκε στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Λαμίας.

Μέσα σ’ ένα ζεστό και ιδιαίτερα οικογενειακό περιβάλλον ο Σεβασμιώτατος και οι Ιερείς της πόλεως για αρκετές ώρες είχαν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, για διάφορα θέματα, ποιμαντικού, διοικητικού, φιλανθρωπικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους Ιερείς για την παρουσία τους και αρχικά τους ενημέρωσε για διάφορες δράσεις και προσεχή γεγονότα τα οποία θα λάβουν χώρα στην Ιερά Μητρόπολή μας.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος προσεκάλεσε τους Ιερείς σε εποικοδομητικό διάλογο, κατά την διάρκεια του οποίου ωμίλησαν άπαντες, συζητώντας μετά του Σεβασμιώτάτου, θέματα που αφορούν εκείνους προσωπικά, την οικογένειά τους και την Ενορία τους.

Όλους τους Ιερείς ο Σεβασμιώτατος τους άκουσε μετά μεγάλης προσοχής και επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα λεγόμενά τους.

Τέλος ευχαρίστησε τον Προϊστάμενο της Ενορίας Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Δημήτριο Ατματζίδη, τον Εφημέριο Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Δημοσθένη Κουτρομάνο και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για την ζεστή και όμορφη φιλοξενία, καθώς και την προσφορά αλάδωτου κεράσματος και ευχήθηκε σε όλους τους Ιερείς Καλή και Ευλογημένη Μ. Τεσσαρακοστή και την από Θεού δύναμη στην υψηλή διακονία τους.

Τέλος σε όλους τους Ιερείς εδόθη φάκελος με έντυπο Ποιμαντικό υλικό.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.