Δεν έμεινε στα λόγια κατά την πρόσφατη επίσκεψη του ο Γ.Γ. Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου στον Άγιο Νικόλαο Ναυπλίου και σήμερα κλιμάκιο από το τμήμα συντήρησης του Υπουργείου επισκέφθηκε το Ναό.

Σε πρώτη φάση το κλιμάκιο κατέβασε από τον τοίχο ένα κειμήλιο πιθανόν του 19ου αιώνα, πρόκειται για έναν επιτάφιο, ο οποίος θα μεταφερθεί στα εργαστήρια του τμήματος για συντήρηση.

Έτσι ξεκινούν οι πρώτες εργασίες σε φορητά μνημεία που διαθέτει η εκκλησία, θα ακολουθήσουν και άλλα, ώστε όταν θα είναι έτοιμη η εκκλησία κτιριακά να μπορέσουν να τοποθετηθούν και πάλι στο εσωτερικό της εκκλησίας.

Στο Ναό βρέθηκε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος και ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος και ενημερωθηκαν από την προϊσταμένη του τμήματος για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί, δηλώνοντας ευτυχείς για την έναρξη των πρώτων εργασιών συντήρησης και το ενδιαφέρον του Γ.Γ. Πολιτισμού για τον Άγιο Νικόλαο.

Φυσικά υπάρχει ακόμα μεγάλος δρόμος για την ολοκλήρωση του έργου αλλά το πρώτο βήμα έγινε και διαφαίνεται πως υπάρχει η βούληση για την περάτωση του.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.