Ξεκινούνε σήμερα οι 12ήμερες εορταστικές εκδηλώσεις στον Ιερό ναό προφήτου Ηλιού Πυλαίας Θεσσαλονίκης , με την ακολουθία του μικρού αποδείπνου , των χαιρετισμών και της επιμνημοσυνης δεησης υπέρ αναπαύσεως πάντων των κεκοιμημένων.

Παρακάτω ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα όλων των ημερών :

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

7:00 μ.μ. Μικρό Ἀπόδειπνόν, Χαιρετισμοί εἰς τόν Ἃγιον Προφήτην Ἠλίαν καί Ἐπιμνημόσυνη Δέησις (τρισάγιο) ὑπέρ ἀναπαύσεως πάντων τῶν κεκοιμημένων

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020 (ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ ΑΓΙΟΥ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ)

7:00 μ.μ. Προεόρτιος Πανηγυρικός Ἑσπερινός, λιτανευτική ἔξοδος τῆς ἱερᾶς εἰκόνος τοῦ Ἁγίου Προφήτου Ἠλιού ἐκ τοῦ ἱεροῦ βήματος

καί τέλεσις ἀρτοκλασιῶν εἰς τόν προαύλιον χῶρον τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020 (ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΕΟΡΤΗΣ)

7:00 – 9:00 π.μ. Ὄρθρος καί Θεία Λειτουργία

9:15 – 10:15 π.μ. Β΄ Θεία Λειτουργία

7:00 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Ἀρχιερατικός Ἑσπερινός

9:00 – 11:00 μ.μ Ἱερά Ἀγρυπνία (Ὄρθρος καί Θεία Λειτουργία)

ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020 (ΚΥΡΙΩΝΥΜΟΣ ΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΗΣ)

6:45 – 9:15 π.μ. Ὄρθρος καί Θεία Λειτουργία

9:30 – 10:30 π.μ. Β΄ Θεία Λειτουργία

7:00 μ.μ. Μεθεόρτιος Ἑσπερινός

8:00 μ.μ. Λιτάνευσις τῆς ἱερᾶς εἰκόνος τοῦ Ἁγίου Προφήτου Ἠλιού

ΤΡΙΤΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020 (ΜΕΘΕΟΡΤΙΟΣ ΗΜΕΡΑ)

7:00 μ.μ. Ἱερό Εὐχέλαιο, Ἱερά Παράκλησις εἰς τόν Ἃγιον Προφήτην Ἠλίαν, εὐλογία καί διανομή τοῦψωμιοῦ καί τοῦ τυριοῦ τοῦ Ἁγίου Προφήτου Ἠλιού (παραδοσιακό ἔθιμο)

ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

7:00 μ.μ. Ἱερά Παράκλησις εἰς τήν Παναγίαν τήν Γοργοϋπήκοον

(Θά τίθενται εἰς προσκύνησιν ἅπαντα τά χαριτόβρυτα ἅγια λείψανα,

τά ὁποῖα φυλάσσονται εἰς τόν ἱερόν ἡμῶν ναόν)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

7:00 μ.μ. Λιτανευτική ἔξοδος καί προσκύνησις τῶν χαριτοβρύτων ἱερῶν λειψάνων τῆς Ἁγίας Εἰρήνης τῆς Χρυσοβαλάντου καί τοῦ Ἁγίου Παντελεήμονος τοῦ ἰαματικοῦ

7:15 μ.μ. Ἑσπερινός ἑορτῆς Κοιμήσεως τῆς Ἁγίας θεομήτορος Ἄννης

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020 (ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ)

7:30 – 9:00 π.μ. Ὄρθρος καί Θεία Λειτουργία

7:00 μ.μ. Ἑσπερινός ἑορτῆς Ἁγίας μεγαλομάρτυρος Παρασκευῆς

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020 (ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ)

7:00 – 9:00 π.μ. Ὄρθρος καί Θεία Λειτουργία

9:15 – 10:15 π.μ. Β’ Θεία Λειτουργία

7:00 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Ἑσπερινός μετ’ ἀρτοκλασίας

8:00 μ.μ. Λιτάνευσις τῶν ἱερῶν εἰκόνων καί τῶν χαριτοβρύτων λειψάνων τοῦ Ἁγίου Παντελεήμονος καί τῆς Ἁγίας Εἰρήνης τῆς Χρυσοβαλάντου

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020 (ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ)

7:30 – 10:00 π.μ. Ὄρθρος καί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία

7:00 μ.μ. Ἑσπερινός ἑορτῆς Ἁγίας Εἰρήνης τῆς Χρυσοβαλάντου μετ’ ἀρτοκλασίας, ἀνάγνωσις εὐχῶν ὑπέρ ὑγείας καί τεκνογονίας, εὐλογία καί διανομή τῶν μήλων

ΤΡΙΤΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020 (ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ)

7:30 – 10:00 π.μ. Ὄρθρος καί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία

7:00 μ.μ. Ἱερά Παράκλησις εἰς τήν Ἁγίαν Εἰρήνην τήν Χρυσοβαλάντου, ἀνάγνωσις εὐχῶν ὑπέρ ὑγείας καί τεκνογονίας, εὐλογία καί διανομή τῶν μήλων

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

– Όλες τις Κυριακές του μηνός Ιουλίου, καθώς και ανήμερα της πανηγύρεως του Ιερού μας Ναού (20η Ιουλίου), θα τελεσθούν δύο Θείες Λειτουργίες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αγαπητών ενοριτών μας αλλά και των προσερχομένων ευλαβών προσκυνητών.

– Ο εφετινός εορτασμός του πολιούχου και εφόρου της ενορίας μας Αγίου Προφήτου Ηλίου (20/7), μαζί με τον συμπολιούχο μας Άγιο Παντελεήμονα τον ιαματικό (27/7), θα ξεκινήσει την 17η Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί την 28η Ιουλίου, ανήμερα της εορτής της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου (28/7). Καθημερινά θα τελούνται ιερές ακολουθίες σύμφωνα με το πρόγραμμα. Αποτελεί χρέος μας, αλλά και πηγή αγιασμού, φώτισης, πνευματικής ανατάσεως και στηριγμού, η τιμή προς τους τρείς Αγίους, προστάτες και εφόρους της ενορίας μας, με την τακτική συμμετοχή μας στις όμορφες λατρευτικές ευκαιρίες αυτών των ημερών.

– Την Παρασκευή 17η Ιουλίου, μετά το πέρας των Χαιρετισμών του Προφήτου Ηλίου, θα ψαλλεί Επιμνημόσυνη Δέηση ενόψει του Ψυχοσάββατου. Αποτελεί παλαιά παράδοση η τέλεση νεκρώσιμων τρισαγίων πριν από την εορτή του τοπικού Αγίου, την οποία επιθυμούμε να αναβιώσουμε. Άλλωστε όλα τα Σάββατα του έτους είναι αφιερωμένα στους κεκοιμημένους αδελφούς μας.

– Λόγω των ειδικών συνθηκών της περιόδου αυτής και για λόγους ασφαλείας και αποφυγής συγχρωτισμού, οι αρτοκλασίες προς τιμήν του Προφήτου Ηλίου θα τελεσθούν μόνο το Σάββατο 18η Ιουλίου στην ακολουθία του Προεόρτιου Πανηγυρικού Εσπερινού και ώρα 7:00 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού. Για τους ίδιους λόγους, η ευλογία και η διανομή του ψωμιού και του τυριού του Προφήτου Ηλιού θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21η Ιουλίου το απόγευμα μετά το Ευχέλαιο και την Παράκληση του Αγίου και όχι ανήμερα της εορτής όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.

– Οι αρτοκλασίες προς τιμήν των άλλων Αγίων (Αγίου Παντελεήμονος, Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, Αγίας Παρασκευής) θα τελεσθούν στους αντίστοιχους εσπερινούς της παραμονής των εορτών.

– Η λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Προφήτου Ηλίου θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 20η Ιουλίου και ώρα 8:00 μ.μ. δια των οδών: Προφήτου Ηλιού, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, Πολυτεχνείου, Προφήτου Ηλίου.

– Το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου για την εφετινή πανήγυρη θα τελεσθεί την Τρίτη 21η Ιουλίου και ώρα 7:00 μ.μ. μαζί με την Παράκληση του Προφήτου Ηλιού και την ευλογία του ψωμιού και του τυριού.
– Η λιτανεία των χαριτοβρύτων λειψάνων και των ιερών εικόνων του Αγίου Παντελεήμονος και της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26η Ιουλίου και ώρα 8:00 μ.μ. στις οδούς πέριξ του Ιερού Ναού. Θα τίθενται σε προσκύνηση καθημερινά από την Τετάρτη 22α Ιουλίου.
– Η ευλογία και η διανομή των μήλων της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου θα πραγματοποιηθεί εφέτος δύο φορές, τη Δευτέρα 27η Ιουλίου στις 7:00 μ.μ. και την Τρίτη 28η Ιουλίου την ίδια ώρα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.