Σήμερα το απόγευμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Κωνσταντινούπολης λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν από την πανδημία ξεκινά η Σύναξη της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Θρόνου οι εργασίες της οποίας θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου.

Χθες το απόγευμα στον Πανηγυρικό Εσπερινό στη Ζωοδόχο Πηγή Βαλουκλή ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος χειροθέτησε σε Άρχοντα Οφφικιάλιο της Μ.τ.Χ.Ε. τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Νωρίτερα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου για τον μήνα Αύγουστο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξήρε το επιστημονικό έργο του Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα
Άρχοντας Οφφικιάλιος χειροθετήθηκε χθες ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο κατά τον μεγάλο εσπερινό στην Ιερά Μόνη Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή στην Κωνσταντινούπολη. Πρόκειται για μια τιμητική διάκριση του Πατριαρχείου σε προσωπικότητες για το έργο τους και την προσφορά τους στην εκκλησία και την κοινωνία.

Μακάρι και άλλες προσωπικότητες να ακολουθήσουν το παράδειγμα του καθηγητή κ.Τσιόδρα είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης και εξήρε το επιστημονικό έργο του καθηγητή και την προσήλωση του στην εκκλησία.

Ο κ. Τσιόδρας συγκινημένος από την τιμητική διάκριση στο πρόσωπό του δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «ο παναγιώτατος μού έκανε μια τιμή που δεν την αξίζω. Νομίζω πως η τιμή στο πρόσωπο μεταφέρεται σε όλον τον κόσμο, όχι σε εμένα. Σημαίνει διακονία σε όλον τον κόσμο».

Ο κ. Τσιόδρας δέχθηκε τα συγχαρητήρια πλήθους κληρικών που βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη για τις εργασίες της Συνάξεως της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Θρόνου.

Τα θέματα της Συνάξεως της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Θρόνου
Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνάξεως της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Θρόνου θα πραγματοποιηθούν τέσσερις συνεδρίες με τα εξής θέματα προς συζήτηση:

Α. Πανδημία και Εκκλησιαστική ζωή όπου μεταξύ άλλων θα μιλήσει και ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας

Β. Η εξαγγελία του Ευαγγελίου τον ΚΑ’ αιώνα

Γ. Εκκλησία και Σύγχρονος Κόσμος

Δ. Διαλεγόμενη Ποιμαντική όπου μεταξύ των ομιλητών συμπεριλαμβάνεται και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αρχιμανδρίτης Ελισσαίος ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Το ήθος του Ορθόδοξου μοναχισμού.

Το σημερινό πρόγραμμα:

[17:00] Έναρξις των εργασιών της Ιεράς Συνάξεως.

Ακολουθία επί τη ενάρξει των εργασιών της Ιεράς Συνάξεως.

Εισαγωγική Ομιλία Α.Θ.Παναγιότητος

Αντιφώνησις Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ

Α´ Συνεδρία: Πανδημία και Εκκλησιαστική ζωή.

Ι. Η Πρόκλησις της Πανδημίας.

Εντιμολ. Καθηγητής κ. Σωτήριος Τσιόδρας

ΙΙ. Η Εκκλησία εις τον καιρόν της πανδημίας του Covid-19: προβλήματα, εμπειρίες, λύσεις

– Σεβ. Μητροπολίτης Χόνγκ Κόνγκ κ. Νεκτάριος.

– Σεβ. Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος.

– Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος.

– Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος.

Συζήτησις.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.